U16

Dupla győzelem Kaposváron

A Lőrincz Sándor vezette U16-os és Jelena Richárd edzette U17-es együttesünk szerdán Kaposváron játszott felkészülési mérkőzést. Jól sikerült a somogyi kaland, hiszen mindkét gárda győzni tudott. A találkozókat a helyszínen tekintette meg sportigazgatónk, Sárai György, ő mesélt tapasztalatairól.

– Mindkét csapatnak ez volt az első felkészülési mérkőzése idén, mivel a múlt heti HLSZ-kupa fordulóban nem tudtunk kiállni betegség miatt. Pedig jó meccs lehetett volna az Újpest eggyel idősebb korosztályai ellen. Látszott, hogy az U17-es csapatnál, ahol sok volt a hiányzó, jóval hamarabb elfogyott az erő. Ebben a keretben 4-5 olyan játékos volt, aki végig tudta edzeni a két és fél hetet. Ennek megfelelően 25-30 percig volt erőnk a meccshez, addig Pécshez méltó teljesítményt nyújtottunk. Volt két nagy helyzetünk, az egyik az ellenfél nagy hibája után, pozitív, hogy ezeket ki tudtuk használni. Aztán ahogy múlt az idő, fogyott az üzemanyag, a második játékrészben pedig már inkább a védekezéssel foglalkoztunk. Másik oldalról közelítve, „lehoztuk nullára” a meccset, így ez egy jó gyakorlás volt. De a játék minősége elmaradt attól, amit látni szeretnénk. Ennek voltak érthető okai, de maximalistaként azt mondom, hogy kezdetnek jó volt, ám van még min dolgozni, innen felfelé kell mennünk – beszélt az U17-esek bajnokijáról Sárai György.


U17-es felkészülési mérkőzés

Kaposvári Rákóczi BFLA – PMFC 0-2 (0-2)

Pécsi gólszerők: Csernik Zsombor, Gelencsér Bálint


– Az U16-osok a találkozó döntő hányadában nem tudtak kialakítani helyzeteket, inkább mezőnyjáték folyt. Nagyon sok hibával játszottunk. Nagyjából a lefújás előtt 15 perccel kaptunk egy szerencsétlen gólt, ami igazából egy lecsúszott beadás volt. Onnantól felpörögtünk és rúgtunk hármat, ráadásul ebből kettő egészen mutatós volt. Ebben a korosztályban kevesebb volt a hiányzó, talán ők ezért bírták jobban a végét – tudtuk meg Sárai Györgytől.


U16-os felkészülési mérkőzés

Kaposvári Rákóczi BFLA – PMFC 1-3 (0-0)

Pécsi gólszerők: Magyar Norbert (2), Széles Bence


Ami a folytatást illeti a két gárda számára, szombaton Siófokra utaznak, hogy összemérjék tudásukat a Siófok U19-es, illetve U17-es gárdájával.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram