U12

U12: Nagyszerű csapatmunka Zalaegerszegen

Amíg a PMFC U12-es labdarúgócsapatának egyik fele Bükön, a tizenkét csapatos Kulcsár Ferenc Emléktornán szerepelt, addig a korosztály másik része Zalaegerszegen vett részt a Szabó Rezső Emléktornán. A január 21-i megmérettetés a nagyobb létszámnak és a külföldi résztvevőknek köszönhetően kiváló színvonalú volt.

A Szabados József vezette pécsiek győzelemmel kezdték menetelésüket, a tornát megnyerő Honvéd ellen ugyanis 1-0-s győzelmet arattak. Ezt követően a Maros megye és a házigazda ZTE ellen is 2-2-es döntetlenre végeztek U12-eseink, akik a folytatásban legyőzték a horvát Slaven Belupo-t, míg a szlovén NK Maribor elleni csatát 2-1-re elvesztették.

A piros-feketék így a hatcsapatos nemzetközi utánpótlás emléktornát két győzelemmel, két döntetlennel, két vereséggel, hét rúgott és hat kapott góllal, a Honvéd mögött a második helyen zárták. Emellett a legjobb kapusnak járó különdíjat a PMFC-s Varga Dániel érdemelte ki remek teljesítményének köszönhetően.

– Nagyon színvonalas nemzetközi tornán vehettünk részt Zalaegerszegen! Csapatunk végig jó ritmusban, jó technikai megoldásokkal játszotta a tornán. Kiváló egyéni teljesítmények, és nagyszerű csapatmunka jellemezte a korosztályunkat! Megérdemelten szereztük meg a második helyet, úgy, hogy a tornagyőztes Honvédot csak nekünk sikerült legyőzni – értékelt Szabados József, edző.

A tornán részt vevő U12-es korosztályú játékosaink névsora: Varga Dániel, Bachesz Edvin, Encz Marcell, Morvai Áron, Miklós Péter, Bukovics András, Nagy Barnabás, Uzunov Zsoro. Edző: Szabados József.


Szintén január 21-én rendezték meg Mohácson a Busó Kupát, amelyen a PMFC U8-as csapatával versengett az egyel idősebbek között. A Koleszár Viktor és Végi Jenő trenírozta ifjú pécsiek a PEAC U9-es együttesét 2-0-ra legyőzték, a Bóly és a Mohács ellen azonban egyaránt 2-2-re végeztek és így végül a második helyet szerezték meg. A gólkirály Gulyás Zsombor lett.

PMFC U8: Gál-Kézi Ábel, Gulyás Zsombor, Koleszár Barnabás, Kulcsár Marcell, Tímár Dávid, Tóth Kolos, Tóth Miklós. Edzők: Koleszár Viktor, Végi Jenő.


Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram