Bodortól szerdán tátva maradt a száj

A kellemetlen időjárás ellenére szép számmal látogattak ki érdeklődők szerda délután a Stadion utcába, ahol a PMFC az immár Szanyó Károly és Sándor Tamás vezette NB II-es Kozármisleny FC-vel játszotta sorozatban ötödik felkészülési mérkőzését. A Gábor – Fekete, Krapecz, Erőss, Szabó – Turi, Rácz – Nagy, Németh, Takács – Bodor összeállításban kezdő piros-feketék nem aludták át a meccs elejét, már a találkozó 2. percében magukhoz ragadták a vezetést. Turi labdaszerzését követően Bodorhoz passzolt, aki remekül vette észre, hogy kint áll a kapus és a felső léc érintésével a vendégek hálójába talált, 1-0!

A harciasan futballozó pécsiek remekül kézben tartották a mérkőzés irányítását, a szomszédváros csapata nem igazán tudott kibontakozni. Olykor azért lehetőségük nyílt egy-egy kontratámadásra, de a mecsekaljaiak védelme gyorsan elfojtotta a kék mezesek próbálkozásait. Negyed óra elteltével aztán Németh ellen követtek el szabálytalanságot a tizenhatoson belül, Bánfai játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra bökött. A jogosan megítélt tizenegyes mögé Takács állt, aki magabiztosan vágta a labdát a balra vetődő Helesfay mellett a kapu közepébe, 2-0. A 20. percben aztán Bodor szerzett nagyon harciasan labdát, jobbról kapura tört és pimaszul a labda alá bökött, ami így a hálóban landolt, 3-0!

A nagy kedvvel játszó Bodor a 40. minutumban a kapuba csereként beálló Ipacsot is felavatta, de nem is akármilyen módon. Sokaknak tátva maradt a szája támadónk triplázását követően. Öt perccel a félidő vége előtt Nagy szerzett labdát saját térfelén, majd indította Bodort, aki tanári módon, 25-ről a jobb felsőbe pörgetett, 4-0! Ezzel úgy tűnt, nem esik már újabb találat, tartogatott azonban még meglepetést az első játékrész. A pihenőt jelentő sípszót megelőzően ugyanis szépíteni tudtak a vizitálók, amihez nagyban hozzájárultak a hazaiak is. Kirúgás után Turitól szerzett labdát Beke, aki 14-ről kilőtte a jobb alsó sarkot, 4-1.

A szünetben két helyen változtatott kezdőjéhez képest Márton Gábor vezetőedző, aki a támadószekcióba Dórát, míg a védelem jobb oldalára Kónya Kornélt küldte be. A fordulást követően is domináltak még a pécsiek, de igazán komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítanunk. Nem úgy, mint a feljövőben lévő vendégek, akik a 68. percben Beke révén veszélyeztettek. A PMFC-nevelés lövése előbb Gáborban, majd az ismétlés a bal kapufában akadt el. Nem sokkal később újabb gólt ajándékoztunk a Kozármislenynek. A 71. minutumban egy védelmi hibát kihasználva a csereként pályára lépő Tóth passzolt az üresen tátongó hazai kapuba, 4-2.

A piros-feketék nyomtak-nyomtak, de újabb gólt már nem sikerült szerezni, így ki is alakult ötödik felkészülési mérkőzésünk végeredménye, amit nem érdemtelenül nyertünk meg magasabb osztályú ellenfelünkkel szemben. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy az utolsó negyedórában pályára lépett Koller, Hleba és Kónya Dávid is. Közülük leginkább szélvész gyors jobbszélsőnk volt igazán aktív, de betalálnia már neki sem sikerült.

Összességében jól vette az akadályt a PMFC, amelyre február 4-én, szombaton 11:00 órától egy még komolyabb megmérettetés vár. Méghozzá az NB I nyolcadik helyezettje, a Paksi FC személyében. Az időjárás-előrejelzés szerint hétvégén a mostanihoz képest lényegesebben jobbak lesznek a körülmények, aminek köszönhetően remélhetőleg sokan választják programjukként a pécsiek edzőmeccsét.


Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves edzőpálya, 100 néző. Vezette: Bánfai Zsolt.
PMFC – Kozármisleny FC 4-2 (4-1)
Gsz.: Bodor (2., 20., 40.), Takács (16. – 11-esből), illetve Beke (45.), Tóth (71.).

PMFC: Gábor – Fekete, Krapecz (Kónya K., 46.), Erőss (Varga, 60.), Szabó – Turi (Koller, 72.), Rácz (Hleba, 72.)– Nagy Zs. (Kónya D., 72.), Németh (Dóra, 46.), Takács – Bodor. Vezetőedző: Márton Gábor.

Kozármisleny FC: Helesfay D. – Kisss M., Gubacsi, Racskó, Kocsis – Szekszárdi, Causic – Házi, Horváth B., Berki – Beke. Vezetőedző: Szanyó Károly.

Csereként pályára léptek: Ipacs, Horváth D. (kapusok), Pajor, Tóth M., Horváth R., Horváth K., Zsebe, Marton, Kovács, Hodosán.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram