Bronzérmek a Mészöly Kupán

Élő Tibor és Lutz András vezette U9-es együttesünk a Mészöly Kupára utazott hétvégén. A nyolccsapatos tornán a korosztály kiemelkedő gárdái vettek részt, így a házigazda Mészöly Focisuli, a DVSC-DLA, az MTK Budapest, a Siófok, a Szekszárd, a szolnoki Szanda FS, illetve a nyírbátori Arany Sárkány csapata.

2008-as születésű focistáink kezdésként a nyírbátoriakat és a szolnokiakat is egyaránt 2-0-ra győzték le. Ezt követően viszont az MTK ellen nem várt arányú, 8-0-s vereségbe futottak bele a srácok, akiket ez kizökkentette a formából, s a Siófok ellen 3-1-es kudarccal zárták csoportküzdelmeiket.

Nem volt azonban még minden veszve az ifjú piros-feketék számára, a 3. helyért vívott csatára nemcsak összeszedték magukat, hanem remekül játszva 3-0-ra kiütötték a Debrecent és így U9-eseinknek – ha olykor hullámzó teljesítményt is nyújtottak – végül sikerült megszerezniük a bronzérmet.

16684674_1278323325568033_532953560_n


PMFC U9: Gosztola Soma, Nimmerfroh Balázs, Neidhardt Dávid, Szóvári Bálint, Élő Bálint, Nagy-Tószegi Soma, Végi Roland, Váradi Márton, Keszler Márk. Edző: Élő Tibor, Lutz András.


Szintén részt vettek az V. Mészöly Kupán a Koleszár Viktor és Végi Jenő trenírozta pécsi U8-asok. A 2009-es születésűeknek még komolyabb csoportból kellett kiharcolniuk a továbbjutást. Ugyanakkor csapatunk kezdésként 3-1-re nyert a Mészöly Focisuli, majd pedig 4-0-ra a Szeged ellen. A Videotontól viszont 5-1-re kikaptak.

Nem sikerült túl jól az ezt követő elődöntő, mert az MTK 2-1-re nyerni tudott a piros-feketék ellen. Korosztályos alakulatunk számára azonban megmaradt az esély az éremszerzésre, akik kiválóan éltek a lehetőséggel és a bronzcsatában 5-3-ra megverték az ETO FC Győrt, ezzel pedig az U9-esek mellett az eggyel fiatalabbak is a harmadik hellyel büszkélkedhettek.

Mindent egybevetve a PMFC kiskorcsoportosai kiválóan szerepeltek a tornán. Fiatal focistáinknak mind a küzdőszellemével, mind a mutatott játékával elégedettek voltak az őket felkészítő korosztályos edzők. A játékosok sok olyan dolgot adtak vissza, amit az edzések során sajátítottak el. A torna legjobbjának Ungvári Mátét választották.


PMFC U8: Gulyás Zsombor, Herke Milán, Kilvinger Levente, Koleszár Barnabás, Kulcsár Marcell, Tímár Dávid, Tóth Kolos, Tóth Miklós, Ungvári Máté. Edzők: Végi Jenő, Koleszár Viktor.


Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram