U9: erős nemzetközi tornát nyertek

Előző hétvégén a szigetvári Dél-Zselic Kupán járt a PMFC U9-es csapata. Élő Tibor vezette gárdánkkal együtt összesen tizenöt klubcsapat, köztük román és horvát gárda is, képviseltette magát. A megmérettetésen elindulókat előzetesen három csoportba sorsolták a szervezők.

A 2008-as születésűek alkotta pécsiek szombaton nyitásként 9-0-ra győzték le a házigazda Szigetvárt. Ezt követően pedig a román FC Cluj alakulata következett a mieink számára, akik ellen nagyot küzdve hátrányból sikerült felállni és kialakítani az 5-1-es végeredményt.

A mecsekaljaiak a folytatásban ismét hátrányból nyertek 2-1-re, mégpedig a horvát NK Utrina Zagreb ellen. A csoportot végül második helyen zártuk, miután a komoly játékerőt képviselő NK Bubamara Zagreb akadémistáitól 2-0-s vereséget szenvedtünk. Ám még így is simán továbbjutottunk.

A vasárnapi középdöntőben újra csoportokba rendezték a csapatokat és az itteni helyezésük alapján játszottak helyosztókat. Ezek során Élő Tibor gárdája remekül elkapta a fonalat és nem is találtak legyőzőre: a Donji Miholjac-ot 3-1-re, a PMFC piros gárdáját 5-1-re, a kaposváriakat pedig 3-0-ra verték meg.

16930698_1291443314256034_178185880_o

A torna döntőjében az NK Bubamara Zagreb együttese ellen léptek pályára U9-eseink, akiktől korábban egyszer már vereséget szenvedtek. Az aranyéremét folyó küzdelemben keményen oda kellett tenniük magukat a pécsieknek, akik kifutották magukat, és ha némi szerencsével is, de Szóvári Bálint góljával sikerült 1-0-ra nyerni és így elhódítani az elsőnek kijáró érmeket.

– A tornán végig magabiztosan játszott a csapat, még a jó nevű külföldi gárdák ellen is. Az edzéseken tanultakat ezúttal is remekül alkalmazták a srácok. Külön kiemelném Szóvári Bálintot, akit a torna legjobbjának választottak meg – nyilatkozta Élő Tibor, edző.

A XIII. Dél-Zselic Kupán első helyezést elért PMFC U9-es csapatának kerete: Lukács András, Gosztola Soma, Nimmerfroh Balázs, Élő Bálint, Szóvári Bálint, Jagasics Bálint, Nagy-Tószegi Soma. Edző: Élő Tibor és Lutz András.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram