U14

Pályán az utánpótlás

Egy győzelem, egy döntetlen és három vereség volt a hétvége mérlege.

U19-es bajnokság, II. osztály, 16. forduló
DVTK – PMFC 4-0 (1-0)
Edző: Lőrinc Antal

– Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Már az első pillanatban hatalmas egyéni hibák tarkították a játékunkat, amiből az ellenfél meg is szerezte a vezetést. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat és a második félidőben mindent egy lapra feltéve támadtunk. Ellenfelünk ebben az időszakban a félpályát sem tudta átlépni, de mivel a nagy helyzeteink kimaradtak, nem tudtuk csökkenteni a hátrányt. Az utolsó tíz percben pedig két kontrából lezárta a mérkőzést a Diósgyőr – értékelt Lőrinc Antal, edző.


U17-es bajnokság, II. osztály, 16. forduló
PMFC – DVTK 2-0 (1-0)
Pécsi gólszerzők: Kiss István (18.), Lehota Bálint (77.)
Edző: Jelena Richárd

– Az első félidőben voltak időszakok, amikor szemre is tetszetősen játszottunk, a másodikban pedig csapatként funkcionáltak a srácok – értékelt Jelena Richárd, edző.

U16-os bajnokság, II. osztály, 16. forduló
PMFC – DVTK 0-0 (0-0)
Edző: Lőrincz Sándor

– Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, majd húsz perc után magunkra találtunk. Az első félidő végéig mezőnyfölényben játszottunk. A szünet után is folyamatos nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, de sajnos a végjátékokat mindig elrontottuk. Pozitívumként tudok megemlíteni, hogy mi sokkal jobban bírtuk a mérkőzést. Sajnálom a csapatot, mert sokat dolgozott a sikerért, de úgy érzem, hogy a győzelemhez több jó teljesítmény kell, mint ami ezúttal a csapatban volt – értékelt Lőrincz Sándor, edző.


U15-ös bajnokság, I. osztály, 16. forduló
DVTK – PMFC 4-2 (2-2)
Pécsi gólszerzők: Komáromi Dominik (22.), Németh Barnabás (30.)
Edző: Kósa Sándor

– A mérkőzés első tíz percében bealudtunk, majd hat perc alatt két gólt kaptunk. Sikerült túltennünk magunkat a kezdeti sokkon, átvettük a kezdeményezést, sorra vezettük a veszélyes támadásokat, rúgtunk két gólt, és komoly lehetőségeink voltak a vezetés megszerzésére. Az említett kezdeti tíz percet leszámítva mi irányítottuk a játékot az első félidőben. Mindenképpen pozitívum, hogy két gólos hátrányból felálltunk, jobb koncentrációval több gólos vezetésre is szert tehettünk volna. Összességében az első tíz percet leszámítva végig egyenrangú ellenfelei voltunk a Diósgyőrnek, részükről egyéni villanások, a mi részünkről pedig komoly egyéni hibák döntötték el a mérkőzést. Nekünk több kidolgozott helyzetünk volt, sajnos ezekből csak kettőt sikerült értékesítenünk, ők pedig a második félidőben helyzet nélkül rúgtak két gólt, így győzelmük megérdemelt – értékelt Kósa Sándor, edző.


U14-es bajnokság, I. osztály, 16. forduló
DVTK – PMFC 2-0 (2-0)
Edző: Szabó Csaba

– A mérkőzés elején kértem a játékosokat, hogy az ellenfél körívénél kezdjük meg a védekezésünket, próbáljunk középen labdákat szerezni, amiből kontrázni tudunk. A csapat ezt a taktikai fegyelmet betartotta, de sajnos tartalom nélkül. Ellenfelünk más fokozatban játszott, de nagy volt a fizikai különbség is. Az eredmény hízelgő volt ránk nézve, annak ellenére, hogy 2-0-nál büntetőt hibáztunk – értékelt Szabó Csaba, edző.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram