Válogatott meccsek várhatnak Vargára

Jól sikerülhetett fiatal balhátvédünk, Varga Tamás számára a múlt heti háromnapos U18-as válogatott edzőtábor, meghívták ugyanis a szűkebb keretbe is. Április 23-tól 28-ig Szlovákiában bizonyíthat egy nemzetközi felkészülési tornán, ahol ellenfeleik sorrendben a következők lesznek:

április 24. 15:00 Magyarország-USA

április 25. 11:00 Szlovákia-Magyaroszág

április 27. 11:00 Fehéroroszország-Magyarország

Ezt követően a szereplésüktől függően pénteken még egy helyosztó is vár rájuk.

Játékosunk újabb meghívója múlt hét csütörtökön érkezett meg, aznap, amikor ő is visszatért a Stadion utcába. Ekkor beszélgettünk vele a három napos edzőtáborról:

– Hétfőn érkeztünk meg Telkibe, elfoglaltuk a szobákat, majd a csapat vezetői szerveztek egy találkozót, ahol elmondták, hogy a jövő évi Eb-selejtezőre építgetik ezt a csapatot. Eddig ez a korosztály nem szerepelt jól, ezért próbálnak frissíteni a kereten, megnéznek új játékosokat is. Próbálnak összehozni egy masszív együttest– kezdte Varga Tamás.

Első nap regeneráló edzést vezényelt a vezetőedző, Marcus Jahn és segítője, Németh Antal, mert sokaknak aznap még mérkőzésük volt. Másnap teszteket (30m sprint, szlalom sprint, szlalom labdavezetés) végeztettek a focistákkal, délután pedig játékos feladatokat hajtottak végre. Szerdán azonban az időjárás keresztülhúzta a terveket, mert a leeső hó miatt sem a délelőtti taktikai edzést, sem a délutáni egymás közötti játékot nem tudták megtartani. Helyette a teremben játszottak egy kispályás bajnokságot.

– A felmérések után minden játékos megkapta a saját eredményét, de azt nem tudtuk, egymáshoz képest hogyan teljesítettünk. Ami az edzőtábort illeti, a három nap alatt végig profi körülmények között dolgozhattunk. A társaság jó, szimpatikusak a többiek, remek közösség alakult ki, ezért jól is éreztem magam. A felméréseken nem voltam életem formájában, de úgy gondolom, egy átlagos teljesítményt hoztam magamhoz képest. Ez igaz az egymás közötti játékra is. Remélem, tudok majd bizonyítani a szlovák tornán és hosszabb távon is megragadhatok a válogatottnál – nyilatkozta Varga Tamás.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram