Egy pontra a bajnoki címtől

A listavezető PMFC öregfiúk-csapata hétvégén 6-1-re ütötte ki hazai pályán a közvetlen rivális Kozármisleny SE-t.

A tavalyi ezüstérem még motiváltabbá tette a PMFC öregfiúk-együttesét, a piros-feketék idén az új lebonyolítású bajnokság első helyének megszerzését tűzték ki célul. Mondanunk sem kell, jó úton haladnak efelé a mecsekaljaiak, akiknek most már csak át kell sétálniuk a képzeletbeli vonalon.

Történt ugyanis, hogy múlt szombaton, a Baranya megyei I. osztály öregfiúk-bajnokság 1-6. helyéért folytatott rájátszás 8. fordulójában az élen álló mieink a második helyezett Kozármisleny SE alakulatát fogadták Kovácstelepen. A korábbi találkozón a kék-fehérek éltek a hazai pálya előnyével, ám most sikerült a visszavágás.

A komoly téttel bíró rangadót jól kezdő pécsiek negyedóra elteltével Nagy Ervin találatával szerezték meg a vezetést, majd Pataki Tamás és Élő Tibor révén magabiztos, 3-0-ás előnnyel mehettek be az öltözőbe pihenni. Nem sokkal a fordulást követően Vető Gábor növelte a két rivális közti különbséget, de a szomszédos csapatnak sikerült szépítenie.

A bekapott gól nem különösen zökkentette ki a pályaválasztókat, akik folytatták további remeklésüket a pályán. Ennek aztán meg is lett az eredménye, hiszen a lefújásig további kétszer tudták bevenni a vendégek hálóját. A piros-feketék ötödik gólját Nagy Antal szerezte, majd a rendes játékidő utolsó minutumában Vető Gábor duplájával állították be a 6-1-es végeredményt.

A pécsiek ezzel továbbra is őrzik éllovas pozíciójukat, három ponttal megelőzve a kozármislenyieket. A bajnokságból még két forduló van vissza, a PMFC most szombaton a Pécsváradhoz látogat, míg két hét múlva a címvédő Komló vendégeként zárja az idényt. Amennyiben Élő Tiborék a két meccsen legalább egy pontot szereznek, már biztos bajnoknak mondhatják magukat!


Öregfiúk M. I. – 1-6. helyosztó, 8. forduló
PMFC – Kozármisleny SE 6-1 (3-0)
Gsz.: Nagy E. (16.), Pataki (33.), Élő (45.), Vető (53., 90.), Nagy A. (77.), ill. Nagy R. ((68.)

PMFC: Retkes – Lehota (László, 65.), Soós A., Sárai, Soós L. (Vető, 46.) – Kovácsfy (Kósa, 46.), Nagy E., Szatmári (Palaczki, 46.), Élő – Pataki (Nagy A., 46.), Teszárik (Lajtai, 84.).


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram