Megkönnyezte a visszatérést

A szombati, Dabas-Gyón elleni bajnoki 60. percében térhetett vissza Erőss Csaba – újra. 23 éves védőnk először októberben esett ki egy bokasérülés miatt, majd néhány meccs után februárban műteni kellett. Ezt követően az áprilisi, Budafok elleni találkozón kezdőként számított rá Márton Gábor, ekkor azonban combsérülése miatt kellett őt lecserélni.

A PMFC-szurkolók számára kicsit szokatlan szerepkörben tűntél fel szombaton, hiszen a középpályára küldtek be.

– Korábban is játszottam már védekező középpályást, bár jó régen. Fantasztikus érzés volt újra a pályán lenni, bevallom, meg is könnyeztem a lefújás után a visszatérést. Sokat adott ez most nekem az elmúlt hetek szenvedése és kemény munkája után – kezdte Erőss Csaba.

Hogy emlékszel vissza a mérkőzésre?

– 5-0-nál álltam be, ezért komoly nyomás már nem volt rajtunk. A poszt tényleg kicsit furcsa volt, de úgy érzem, hellyel-közzel helytálltam. A teljesítményem nem volt rossz, de a jótól persze messze jártam. Kicsit még vissza kell rázódnom a játékba.

Pedig sikerült két gólpasszt is adnod.

– Az elsőnél egy szélről bepasszolt labdát kaptam, rávittem a védelemre és egy kényszerítő után betettem a ziccerben érkező Frank Ricsinek. A másodiknál egy labdaszerzés után adtam ziccerpasszt Kónya Dávidnak, ő pedig berúgta.

hfc_pecs05_gs

Futball terén ennyi sérülés után nehéz előrelépni, van azért olyan, amiben fejlődtél ebben az idényben?

– Bárki, aki hosszantartó sérülés után épül fel, és utána még tud játszani, az mentálisan erősebb lesz. Azt az érzést nem kívánom senkinek, ami akkor kapott el, amikor azt hittem, hogy végre csak a játékra kell koncentrálnom, aztán a Budafok elleni meccs 29. percében mégis cserét kellett kérnem combsérülésem miatt. Természetesen itt nem fizikai, hanem lelki fájdalomról beszélek. Azon a hétvégén nagyon kivoltam, de hétfőn már úgy jöttem rehabilitálni, hogy ez már elmúlt, és melózni kell, hogy minél hamarabb visszatérjek.

Nem ez volt életed szezonja!

– Nem, de tudom, hogy véletlenek nincsenek, biztos megvan az oka ennek is. Tényleg azt gondolom, hogy minden rosszban van valami jó. Mentálisan erősebben jöttem ki a történésekből.

Két meccsünk van még hátra. Meglesz az ezüst?

– A két utolsó bajnokit be kell húzni, mindenképpen hat pontot akarunk szerezni. Jelen pillanatban elégedettek lehetünk a második hellyel, de szezon előtt nem írtam volna alá. El kell azonban ismerni, hogy sok nehézségünk volt az évad során. Ezeket látva elégedettek lehetünk a második hellyel.

Fénykép: szegedma.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram