Az áttörés éve jöhet az utánpótlásban

Összeállt a PMFC utánpótlás stábja, megvannak az új korosztályos edzők.

Kulcsár Árpád, a PMFC akadémia igazgatója korábban adott interjújában „nullásra” értékelte az utánpótlás legutóbbi évét. A szakember leginkább azért volt csalódott, mert nem az általa korábban elgondolt ütemben folyt a munka. Most azonban némi személyi átalakításnak köszönhetően nagy reményekkel tekint az akadémiai képzés idei évadjára.

– Mindenki számára ismert, az utánpótlásképzés nem arról szól, hogy egy-két éven belül kézzel fogható az eredmény – kezdte Kulcsár Árpád. – Az újonnan bevezetett rendszernek van egy kifutási ideje, el kell telnie néhány évnek, hogy lássuk a befektetett munka gyümölcsét. Mindazonáltal érzékelhetők az előrelépéseket, hiszen abszolút pozitívak a visszajelzések.

Danone_kupa-015

Kulcsár Árpádot elszomorítja, hogy a srácok 14-15 éves korukra valami miatt elhagyják a PMFC-t. Ennek megváltoztatása érdekében szeretnének nagyot lépni, főleg az infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen. Más dolog, hogy jelenleg nem az elit, hanem a másodosztályban szerepelnek legidősebb csapataink. Ugyanakkor tévhit, hogy innen nem lehet valaki idővel profi, vagy válogatott labdarúgó. Gondoljunk csak Márkvárt Dávidra…

– Rejtély számomra, hogy adott esetben miért egy 15 éves fiú szava dönt a szülőével szemben. Az én számból nem teljesen hiteles a bírálat, hiszen én is apa vagyok, a gyerekeim még kicsik, nem tudom, mi lesz, amikor ilyen idősekké érnek. Ma úgy gondolom, én határozom meg az útjukat, mert én vagyok a felnőtt és rajtam áll a felelősség, hogy jó irányba tereljem őket – hangsúlyozta Kulcsár Árpád, aki szerint ez az év áttörést hozhat a pécsi utánpótlásban.

Lehullt a lepel a korosztályos edzőkről Danone_kupa-011

Egy hosszú folyamat végéhez érve megalakult az új stáb, minden szekcióban történtek változások. Voltak, akik önszántukból távoztak, míg másokat nem marasztaltunk. A felső szekcióban az U19-esek edzője a Kaposvárról érkező Horváth Zoltán lesz. Az U17-nél Kósa Sándor dolgozik majd, visszatérő az U16-osoknál Schneider Gábor, akit nem kell különösebben bemutatni.

Haladva a sorban, a középső, úgynevezett építési szekción belül az U15-ösök trénere Jelena Richárd, aki az előző idényben az U17 edzője volt. Az U14-es alakulatért Rákóczy Gábor, az U13-asokért pedig Élő Tibor felel majd. Az U12-esek élére szintén egy új érkező, Máté Győző került. Utóbbi két korosztály számára az MLSZ egy új, részben nagypályás bajnokságot kíván létrehozni.

Az U11-eseket korábbi labdarúgónk, Udvardi Zoltán edzi majd. Az U10-nél változatlanul Jásper Péter dolgozik a gyerekekkel, az U9-et Koleszár Viktor és Végi Jenő viszik tovább, az U8-asokat pedig a Szabó Dávid – Lutz András páros oktatja nyártól. Az utánpótlásért dolgozik majd koordinációs trénerként Cékus Zsuzsanna (U10-U11), Telek István (U12-U15), Veréb Viktor (U16-U17), és Kárpáti Péter (U19). Lőrincz Sándor és Toma Árpád pedig segédezőként tevékenykedik a továbbiakban.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram