Újra pályán a csapat!

Július 15-én játssza első nyári felkészülési mérkőzését az NB III augusztusi rajtjára készülő PMFC. Márton Gábor vezette labdarúgócsapatunk másfél hete edz a minél jobb formába lendülés érdekében, a piros-feketék most szombaton 18:00 órától hazai pályán a szintén harmadosztályú, csak éppen a pontvadászat Nyugati-csoportjába beosztott VLS Veszprém gárdája ellen adhatnak számot eddigi munkájáról és fejleszthetik csapatjátékukat.

A Stadion utcába látogató bakonyi alakulat valamivel előrébb jár a pécsieknél, Orbán Tamás csapata ugyanis egy héttel korábban vágott neki az alapozásnak. Az átalakuláson keresztül menő veszprémiek emellett túl vannak már három edzőmérkőzésen is. A piros-kékek előbb a Mosonmagyaróvártól kaptak ki idegenben 4-1-re, majd pedig ugyanilyen arányban vágtak vissza odahaza a korábbiért, míg legutóbb kedden délután a megye I-re készülő Balatonfüredet győzték le pályaválasztóként, ismételten 4-1-re.

Utóbbi esetben a VLS kapujában ismerősen csengő nevek bizonyíthattak: az első félidőben a Telekom Veszprém kapusának öccse, a tavaly Szigetszentmiklóson szereplő Mikler Dániel védett. A második játékrészben pedig a FTC-vel bajnoki címet nyerő hálóőr fia, ifjabb Szűcs Lajos kapott lehetőséget. A veszprémieknél edz és játszik továbbá a helyi nevelésű, tapasztalt NB I-es focista, Iszlai Bence, aki 2008 és 2017 között a Szombathelyi Haladás színeiben 184 élvonalbeli meccsen játszott. Lejáró szerződését azonban nem hosszabbította meg a vasiakkal.

Pmfc_elso_edzes_2017_07_05-074

Szombati meccspartnerünkkel a múltban többször is megmérkőztünk tétmérkőzések alkalmával. Az NB I-ben összesen tízszer találkoztak a felek, ebből három pécsi győzelem, négy pontosztozkodás és három bakonyi siker született, hat-hat gól kíséretében. Emellett volt még két ütközet az NB II-ben is, amit sikerült hat ponttal teljesíteniük a pécsieknek. A veszprémiek ellen utoljára 2011. június 11-én csatáztunk. Azon a mérkőzésen búcsúztunk a második vonaltól, mert a következő szezonban már az első osztályban szerepelhettünk.

Sokan emlékezhetnek arra a fantasztikus bajnokavatóra, amit Gyánó Szabolcs góljával nyertünk meg, 4000 néző előtt a Stadion utcában. Most szombaton ismét a lelátóra várjuk szimpatizánsainkat, az edzőmeccs mindenki számára díjtalanul tekinthető meg. Érdemes lesz kijönni, hiszen először lépnek pályára piros-feketében új játékosaink. Fontos tudnivaló, hogy csak a Szigeti út felőli ülő szektorokat nyitjuk meg a drukkerek számára.

Büfé szolgáltatás ez alkalommal nem lesz, így arra biztatjuk szurkolóinkat, hogy nyugodtan hozzanak magukkal ételt és italt, ideértve akár egy jó hideg sört is. Csupán annyit kérünk, hogy ügyeljünk a tisztaságra és a palackokat, műanyag poharakat a kijelölt gyűjtőhelyekre dobják ki. Gondolunk emellett azokra is, akik valami oknál fogva nem tudnak eljönni. A honlapon élő, szöveges közvetítést olvashatnak majd a találkozóról!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram