A PMFC jól erősített, esélyes a bajnoki címre

Lapszemle: Nagyon úgy tűnik, bátran lehetnek optimisták a PMFC labdarúgócsapatának szurkolói a következő szezont illetően: a piros-feketék jelentősen megerősödtek a nyári szünetben, ennek köszönhetően most jó eséllyel pályáznak a bajnoki címre.

– Az igazolások alapján úgy tűnik, jelentősen megerősödött a PMFC.

– Ez volt a célunk, szerettünk volna a minőség terén előrelépni – válaszolta lapunknak Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője. – Úgy néz ki, ez sikerült is. Nem mellesleg rendkívül motivált mindenki, aki itt van. De még szeretnénk igazolni, van olyan poszt, ahol még szükség lenne új játékosra.

– Melyik poszt az?

– Ezt most nem szeretném elárulni.

– Akkor nézzük végig, hogy áll most a PMFC! Kapusposzt?

– Rendben vagyunk. Az érkező Gőcze Gergőt szerintem senkinek sem kell bemutatni, mellette pedig Sólyom Csaba személyében van egy olyan rutinos kapusunk, aki az előző szezonban is bizonyította, hogy bármikor számíthatunk rá.

– Védelem?

– Oda érkezett Puskás Gábor, aki legutóbb Szekszárdon futballozott. Fegyelmezett, megbízható, jó szellemiségű játékos, aki korábban már szerepelt nálam. Szentlőrincről szerződtettük Füredi Szabolcsot, aki a középpálya mellett a védelemben is bevethető: ő például kiválóan játszott Kaposváron Fellai mellett belső védőként. Tavaly tizenhárom gólt szerzett, a pontrúgásoknál ő lehet az egyik erősségünk, képzett, jó futballista.

– A középpályára élvonalat is megjárt labdarúgók érkeztek – erős lesz ez a sor.

– Ahogy Gőczét, úgy Wittrédi Dávidot sem kell bemutatnom senkinek. Sajnos az előző szezonban sérült volt, nem is játszott annyit, amennyit kellett volna, így fizikálisan le van maradva, de ez ugyebár javítható. Megegyeztünk Horváth Adriánnal is, aki szintén sokat segíthet majd nekünk, ő egyelőre sérüléssel bajlódik.

– A támadósorban is ütőképesek lesznek.

– Mojzer Gyuri második lett a Közép-csoport góllövőlistáján az előző szezonban, huszonháromszor talált be a Szigetszentmiklós színeiben. Remek szellemiségű, jó adottságokkal megáldott, gyors, agilis csatár, aki a kombinatív játékunkba is kiválóan illeszkedik. Régóta kerestünk már ilyen támadót. Horváth Péter a Szentlőrinctől érkezett, őt már régóta figyeltem. Ösztönös, kreatív játékos, aki nagy segítségére lesz a támadó szekciónknak. A góljai számát emelni kell, ezt már mondtam is neki: aki ilyen adottságokkal rendelkezik, annak többször be kell vennie az ellenfél kapuját.

– Látva az erősítéseket, a PMFC egyértelműen a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese?

– A célunk az volt ezekkel az erősítésekkel, hogy ezeknek köszönhetően a PMFC olyan helyen végezzen, amellyel feljuthat a magasabb osztályba.

Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram