Megizzasztottuk az élvonal bajnokát

Belehúztunk a Magyar Kupában, hiszen rögtön az élvonal bajnokát, a Budapest Honvédot sodorta utunkba a sorsolás. Az erőviszonyok nem sok jót ígértek, de a mérkőzés után nyugodtan kijelenthetjük, hogy emelt fővel, büszkén búcsúztunk.

A Honvéd kezdőcsapatának összeállításából rögtön kiderült, hogy az NB I. bajnoka komolyan vesz minket, nem becsüli le a PMFC-t annak ellenére sem, hogy jelenleg csak harmadosztályúak vagyunk. Ott volt a fővárosiak kezdőjében a kiváló olasz támadó, Lanzafame, továbbá Lovric, Baráth, Laczkó, Kamber, Danilo – vagyis az alapemberek többsége.

Ennek ellenére a meccs elején majdnem megszereztük a vezetést, Bata Kristóf azonban egy picit hibázott, a kapufát találta el. Nem sokkal később Holender Filip pontosabban célzott, megszerezte a vezetést a Honvédnak, s ekkor sokan gondolhatták, majd több góllal nyernek a vendégek.

Nem így történt. A folytatásban ugyanis nem látszott, hogy két osztálynyi különbség lenne a két csapat között, derekasan küzdöttünk és teljes erőbedobásra késztettük ellenfelünket. Mindez azonban sajnos nem volt elég az egyenlítéshez, csak gólszerzési lehetőségeink voltak.

Füredi Szabolcs lövésénél Horváth András parádézott, majd Károly Bálint szabadrúgásánál a kapufa mentette meg a Honvédot. Miután több gól nem esett, végül az NB I. bajnoka jutott tovább 1-0-s győzelmének köszönhetően – de csapatunk megérdemelte a szurkolók vastapsát. Folytatás szombaton a bajnokságban hazai pályán!


Magyar Kupa, 6. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Barna.
PMFC – Budapest Honvéd FC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Holender (19.)
Sárga lap: Sólyom (63.), ill. Gazdag (67.)

PMFC: Sólyom – Kónya K., Nagy J., Fellai, Varga – Turi, Füredi – Bata, Wittrédi (Károly, 65.), Horváth P. (Koller, 65.) – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.

Budapest Honvéd FC: Horváth A. – Villám (Latifu, a szünetben), Lovric, Baráth, Laczkó – Nagy G., Kamber, Gazdag – Danilo (Hegedűs, 89.), Lanzafame (Tömösvári, 74.), Holender. Vezetőedző: Erik van der Meer.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram