Meccstörténelem: Pécs – Szentlőrinc

Az NB III Közép-csoport 11. fordulójában baranyai rangadót rendeznek a Stadion utcában. A tabella második helyén huszonegy ponttal álló PMFC megyei riválisát, a tizennyolc pontot gyűjtő és így az ötödik pozíciót elfoglaló Szentlőrinc SE gárdáját látja vendégül október 21-én, szombaton 14:30-tól.

A tavalyi bajnokságban kétszer találkoztak a felek, a mérleg a pécsiek számára kedvező, hiszen a piros-feketék pályaválasztóként győzni tudtak a szomszédos város gárdája ellen, míg idegenben döntetlenre végeztek Márton Gábor tanítványai. A párosítás harmadik összecsapására ismét Pécsen kerül sor.

Kedvcsinálóként felelevenítjük a múltbéli meccseket. 2016. szeptember 24-én, szikrázó napsütés és kellemesen hűs szellő fogadta a csapatokat a PMFC – Szentlőrinc SE megyei rangadón. A 8. fordulóban rendezett összecsapáson aktívabban lépett fel az első percekben a vendég gárda, aminek a hatodik percben meg is lett az eredménye.

Füredi Szabolcs a 16-oson belül tolta meg a labdát három védő szorításában, egyikük pedig akkorát rúgott a lábába, hogy a csattanást talán még Szentlőrincen is hallották. A jogos büntetőt a sértett be is vágta. A szünet előtt a pécsiek kaptak szabadrúgást a tizenhatos jobb csücskéről, Károly Bálint pedig ragyogóan tekert bal felsőbe.

Pmfc- Szentlőrinc-031

A fordulást követően Bodó Péter rántotta le Koller Krisztiánt a büntetőterületen belül, jöhetett is a jogos büntető, amit a pécsi játékos értékesített. Ezzel vezetett tehát a PMFC, de ekkor még nagyon sok volt hátra a lefújásig. Egészen élvezetes mérkőzést láthattak a kilátogatók, amely során a hazaiak megőrizték előnyüket és végül 2-1-re győztek.


PMFC: Gábor – Fekete, Erőss, Fellai, Varga – Horvát (Hleba, 53.), Turi – Bodor (Schmidt, 46.), Koller, Károly – Havasi (Kónya D., 68.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Szentlőrinc: Ambrusics – Kalmár, Nagy, Bodó, Hambuch – Füredi, Göblyös – Királyházi (Reith, 72.), Turi, Horváth (Domonkos (82.) – Tóth Vezetőedző: Branislav Bulatovics.


A második, egyben utolsó egymás elleni bajnoki mérkőzést a 25. fordulóban, 2017. április 2-án játszották Szentlőrincen. A mecsekaljaiak hamar, már a 16. percben megszerezték a vezetést Károly Bálint révén, ám sajnos a házigazdák postafordultával egyenlítettek. A gólt Füredi Szabolcs jegyezte.

A második félidőben aztán fordult a kocka: a 73. percben Füredi Szabolcs duplájával már a házigazdák vezettek 2-1-re. Szerencsére a pécsiek sem maradtak adósak a válasszal, Károly Bálint ismét betalált, így végül 2-2-es döntetlennel zárult a baranyai rangadó. Kész szerencse, hogy Füredi Szabolcs nyár óta a PMFC csapatának tagja…


Szentlőrinc SE: Ambrusics – Fenyvesi (Tóth A., 75.), Bodó, Kalmár, Hambuch – Füredi (Dudás, 82.) – Vágner (Nagy R., 84.), Turi T., Berdó V., Horváth P. – Nagy K. Vezetőedző: Turi Zsolt.

PMFC: Gábor P. – Kónya K., Krapecz, Fellai, Varga – Bata (Takács, 77.), Hleba – Kónya D. (Bodor, 64.), Koller, Károly B. – Lőrincz (Frank, 64.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram