Sokkal több gólt akar lőni

Hetekig nem igazán találta a formáját Mojzer György, aki a Szekszárd ellen végre megtörte a gólcsendet. A támadó nagyon megszerette Pécset és a PMFC-t, de frusztrálja, hogy nem szerez több találatot. A nyáron érkezett játékos kemény csatára számít vasárnap Dabason, de ősszel még 9 pontot szerezne, aminek köszönhetően szerinte az első helyről fordulhatna a csapat.

– Úgy gondolom, itthon csak ilyen eredmény fogadható el – utalt vissza a Szekszárd elleni diadalra Mojzer György, ahol maga is betalált. – Pont a napokban beszéltük a párommal, hogy tavaly ilyenkor már 13 gólnál jártam a bajnokságban. Volt nemrég egy hullámvölgyem, de nagyon remélem, hogy kezdőként tudok pályára lépni az elkövetkező három fordulóban és végre beindul a gólgyártás is.

Minek tudod be ezt a formaingadozást?

– Sokat gondolkoztam a lehetséges okokon, de a választ nem tudtam pontosan megfejteni. Beilleszkedtem az új közegbe, mégsem ment a játék, ugyanakkor az elején a csapatnak sem úgy alakultak az eredményei, ahogy terveztük. Talán nem volt meg a kellő összeszokottság, emiatt pedig, úgy érzem, túlságosan is rágörcsöltem a teljesítményemre.

Fénykép: Löffler Péter

Fénykép: Löffler Péter/Dunántúli Napló

Mennyire tetszik egyébként Márton Gábor játékfelfogása?

– Nagyon szimpatikus, hiszen folyamatosan letámadjunk az ellenfelet, többször is ott vagyunk a riválisok tizenhatosánál. Rakkolós középcsatárként én is közelebb vagyok a kapuhoz, így több gólt tudnék elérni, mint amennyit például tavaly szereztem. Azért is volt egy kicsit görcsös az elmúlt pár hetem, mert jóval többször kellett volna betalálnom.

A támadószekción belül melyik szerep fekszik jobban a stílusodhoz?

– Tavaly Szigetszentmiklóson többször játszottam a széleken, mint középen. Változó, hogy melyik a jobb nekem, szerintem a legutóbbi hullámvölgyemből hamarabb ki tudtam volna keveredni, ha mondjuk a szélen játszhatok. Ugyanakkor középen jobban szeretek focizni, közelebb vagyok a kapuhoz, könnyebben érvényesülök a védőkkel szemben. Az én stílusomhoz ez jobban fekszik.

Ismerős ellenfél számodra a Dabas, milyen csapatnak tartod őket?

– Az első meccset az SZTK-val nagyon simán megnyertük ellenük 3-0-ra, a második találkozó azonban már jóval nehezebbem ment Dabason. Szűk a pálya, ráadásul otthon beálltak ellenünk, és ha jól emlékszem, ők szerezték meg a vezetést, míg aztán sikerült egyenlítenem és kiharcolni a pontszerzést. Az biztos, most hétvégén is nagyon nehéz lesz feltörni a dabasi védelmet, hiszen igencsak egységesek.

Fénykép: Löffler Péter/Dunántúli Napló

Fénykép: Löffler Péter/Dunántúli Napló

Te is harcos bajnokira számítasz?

– A játékoskeretükből kiindulva ezúttal is minden labdáért meg kell majd küzdenünk. Nekik a Pécs elleni mérkőzés igazi rangadónak számít, komoly céljaik vannak ellenünk. Az edzőjük, Erős Károly pályafutása során a kemény játékot képviselte, ezért úgy gondolom, hogy ezt a játékosaitól is elvárja. Kifejezetten nehéz mérkőzésre számítok.

Csapatlélektani szempontból üldözőnek, vagy üldözöttnek jobb lenni a bajnokságban?

– Szerintem jobb üldözöttnek lenni, mint üldözőnek. Sajnos sokáig nem tudtunk az élen maradni, de hogyha az elkövetkező három fordulóban begyűjtjük a megszerezhető kilenc pontot, akkor mindenképpen az első helyről fordulhatunk és a tabella legfelsőbb fokáról várhatjuk a tavaszi folytatást. Ez már csak a felkészülés miatt sem lenne utolsó szempont.

A főváros után hogy érzitek magatokat a pároddal Pécsen?

– Valamivel több, mint négy hónapja vagyunk Pécsen, ezalatt már elég sok helyet bejártunk. Felmentünk a TV-toronyba, megnéztünk több nevezetességet is. Nagyon szimpatikus a város, olyannyira, hogy valószínűleg haza sem megyünk a téli szünetben. A klubnál szintén hosszútávra tervezek, megszerettem a stábot és persze a közösséget is.

Fénykép: Löffler Péter/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram