Takács Lajos ma 50 éves!

Ma töltötte be ötvenedik életévét csapatunk asszisztens edzője, Takács Lajos – ezúton is boldog szülinapot kívánunk neki!

Takács Lajos, a PMFC NB III-as labdarúgócsapatának másodedzője 1968. április 4-én született Pécsett. Felnőtt játékospályafutását a PVSK-ban kezdte, aztán szerepelt a Táncsics SE-ben, majd következett a PMSC, amellyel az 1990/91-es szezonban bronzérmet szerzett, majd kölcsönben Pakson is futballozott, visszatért a PMSC-hez, játszott Mohácson, később pedig alacsonyabb osztályú csapatokban.

Edzői karrierje 2002-ben Pogányban indult, ahol játékos-edzőként két bajnokságot is nyert: egyet a megye II-ben, egyet pedig a megye I. B-ben. Ezt követően dolgozott Ócsárdon, majd a PMFC NB I-es csapatához került, utána Kozármislenyben az U19-es együttest irányította, aztán Márton Gábor mellett az NB II-es felnőtt gárda pályaedzői feladatait látta el.

A PMFC-nél szintén Márton Gáborral vállvetve vezették az NB I-es csapatot, majd Kaposváron dolgoztak a másodosztályban, s két éve nyáron tértek vissza örök szerelméhez, a piros-feketékhez, ahol rögtön bajnokságot nyertek a megyei I. osztályban. Az előző NB III-as idényben pedig ezüstérmes helyen végeztek. Gárdánk másodedzője sosem titkolta, mindene a foci, amely iránti szenvedélye még ötven évesen is töretlen.

Pmfc-Budafok_1-018

– Nem érzem magam ötvennek, inkább csak harminc évesnek – mondta jó kedélyűen Takács Lajos. – Hatalmas ajándék az élettől, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, ráadásul annál a klubnál, amelyik számomra a legfontosabb. Pécsiként felbecsülhetetlen érzés, hogy itt lehettem korábban NB I-es játékos, idővel edző az első osztályban, most pedig igyekszünk újra felépíteni és méltó helyére vezetni a PMFC-t.

Takács Lajos véleménye szerint még minden esélyünk megvan a feljutásra. A tiszakécskeieknek még tíz találkozójuk van vissza, a pécsieknek pedig már csak kilenc, és csapatunk csak 2 ponttal vezeti a tabellát, de másodedzőnk gyanítja, hogy tízből tízszer nem fognak nyerni a Bács-Kiskun megyeiek. Takács Lajosék ráadásul megtesznek mindent annak érdekében, hogy behúzzák az összes bajnokijukat.

Trénerünk végezetül elárulta, nem tervez különösebben nagy feneket keríteni az ötvenedik születésnapjának. Előbb a munka, utána a lazítás, vagyis délután edzést vezényelnek a mecsekaljai focistáknak, utána pedig kollégáival, barátaival és családtagjaival közösen spontán összeülnek és megünneplik ezt az amúgy jeles napot.

Klubunk ezúton is nagyon boldog 50. születésnapot kíván Takács Lajosnak!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram