A börze után kezdődhet a meló

LAPSZEMLE: Míg az NB III.-as bajnoki rajtra készülő Kozármisleny utolsó felkészülési meccsét játszotta le szombaton a PMFC-vel, addig a pécsieknek ez csupán az első volt a sorban. Sárai György, a piros-feketék újdonsült edzője egyelőre nem is beszél klasszikus értelemben vett felkészülésről.

Mivel még csak egy hete kezdett el dolgozni Sárai György vezetőedző irányításával a PMFC NB III.-as labdarúgócsapata, túl sok jóra nem számíthattak a szurkolók a Kozármisleny elleni felkészülési mérkőzésen. Persze, hiszen gyakorlatilag az utánpótlásból felkerült fiatalok és próbajátékosok tömkelege alkotta a pécsiek keretét. Ehhez képest, habár három gólt kapott a Pécs az első félidőben a Mislenytől, mégis meglepően tetszetős dolgokat láttunk Sárai csapatától.

– Ha így látták, azt köszönjük, bár meg kell jegyeznem, nem voltak különösebb ambícióink a meccs előtt annak kapcsán, hogy milyen játékot szeretnénk bemutatni – vallotta be lapunknak Sárai. – Ez most elsősorban arról szólt, hogy éles körülmények között tudjuk letesztelni, kitől mit várhatunk. Akadtak, akik bizonyítottak, de voltak, akik nem tudtak megfelelő teljesítményt nyújtani.

A végül 5–0-ra elveszített találkozó után a szakembert arról kérdeztük, hány, a Kozármisleny ellen pályára lépő futballistával találkozhatunk majd a bajnoki rajton.

– Most bajban vagyok – ismerte el Sárai. – Az a helyzet, hogy van öt-hat játékos, akit szívesen szerződtetnénk, és akiknek a részéről van is hajlandóság erre, de még közülük is vannak, akiknek eddig profi szerződésük volt. Itt amatőr szerződéssel tudunk játékosokat foglalkoztatni, és bizony a profiról az amatőr státuszra átálláskor van egy jó egy hónapos átfutási idő. Azaz 3-4 játékos, még ha meg is egyezünk velük, az első pár fordulóban biztosan nem tud majd játszani.

Persze ettől még menni kell előre, hiszen egy hét múlva már a Dunaújváros elleni bajnoki jön. Könnyen lehet, hogy túlnyomó részt a PMFC utánpótlás-játékosaiból összeállított csapattal. Amely épp az alapozás közepén fog tartani.

– Egy hete kezdtük a munkát, de szó sincs róla, hogy elkezdődött volna a felkészülés – javított ki minket a pécsiek újdonsült trénere. – Ami eddig ment, az börze volt, a tényleges felkészülés csak most hétfőn kezdődik. Tizenegynéhány játékossal kezdjük meg a tényleges munkát, hozzájuk jönnek majd, akiket esetleg le tudunk igazolni. Mivel az őszi szezon hosszú, nem hagyhatjuk ki az alapozást sem. Éppen ezért a bajnokság első pár körét be kell áldozni, nincs mese. Nem adjuk fel előre egyik meccset sem, de kellenek az alapok.

Szöveg forrása: Szakács Miklós/Dunántúli Napló. Fénykép: kozarmislenyfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram