Meccstörténelem: Honvéd II. – PMFC

Vasárnap idegenben folytatja bajnoki szereplését a Sárai György vezetésével a pillanatnyilag a tabella tizedik helyén álló PMFC. Labdarúgócsapatunk az NB III Közép-csoport 5. fordulójában a tizennegyedik pozíciót elfoglaló Budapest Honvéd-MFA II. gárdájának vendégeként lép pályára szeptember 2-án, vasárnap 16:00-kor a Csepel Stadionban.

Bár a két együttes között a harmadosztályban ez lesz még csak a harmadik összecsapás, velünk együtt leghűségesebb szurkolóink is emlékezhetnek arra, hogy korábban másik négy alkalommal játszottunk a kispestiek második számú csapatával az NB II-ben. Ebből értelemszerűen két összecsapást rendeztek meg a fővárosiak otthonában, a mérleg kiegyensúlyozott: két döntetlen.

Az első Honvéd II. elleni idegenbeli bajnokira 2010. április 11-én került sor, az NB II Nyugati-csoport 21. fordulójában. A 300 néző előtt rendezett találkozón a hazaiak az első félidő közepe felé szerezték meg a vezetést, ám a második játékrész vége felé előbb Lovrencsics Gergő révén egyenlítettek, majd nem sokkal később Wittrédi Dávid találatával már vezettek a mieink. Csakhogy a hosszabbításban egy potyagól miatt 2-2 lett a végeredmény.

Másodszor 2010. november 3-án voltunk vendégségben a Honvéd II. csapatánál, méghozzá az NB II Nyugati-csoport 11. játéknapján. Az első félidőben egyik háló sem rezdült meg, míg a fordulást követően pécsi részről Nagy Olivér talált be, ám a házigazdák erre is válaszolni tudtak. Így hát másodszorra is döntetlennel (1-1) zártak a piros-feketék az egykori katonacsapat tartalékjai otthonában. Illik megjegyezni viszont, hogy a szezon végén a PMFC megnyerte a bajnokságot.

Legutóbbi Honvéd II.-nél tett látogatásunkra idén március 11-én került sor. Az ekkor, az NB III Közép-csoport 18. fordulójának alkalmával tett vendégszereplés jó emlékeket ébreszthet fel belül, hiszen a XIX. kerületi arénában Kónya Dávid és Wittrédi Dávid bombagóljával 2-1-es győzelmet értek el a mecsekaljaiak. Most is valami hasonlóra készülnek a baranyai piros-feketék, csakhogy ezúttal nem Kispesten, hanem semlegese pályán, Csepelen tehetnek meg mindent az eredményes szereplés érdekében.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram