Naná, hogy Gigi jól véd!

LAPSZEMLE: Nem rajta múlott, hogy a PMFC végül pont nélkül maradt Szentlőrincen: a piros-feketék mindössze 19 esztendős kapusa jó teljesítményt nyújtott ezen a meccsen (is). Somogyi Máté nagy álma teljesült azzal, hogy ő lett az első számú hálóőr a pécsi csapatban.

– Kerek a világ? A PMFC kezdőtizenegye mindig Somogyival kezdődik…

– Igen, az! – válaszolta a 19 éves Somogyi Máté. – Amióta visszaigazoltam ide, mindig arra vágytam, hogy én legyek az első számú kapus. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy az lehetek, és hogy a szakmai stáb bizalmat szavazott nekem.

– Volt ideje felkészülni erre a szerepre.

– Először Márton Gábor tett be, a 2016/17-es szezon utolsó meccsén, a Pénzügyőr elleni idegenbeli bajnoki második félidejében állhattam be Sólyom Csaba helyére. Sokat köszönhetek neki. Aztán az előző idényben Sólyom és Gőcze mögött én voltam a harmadik számú kapus, az utolsó hat mérkőzést viszont én védtem végig. Az elsőn, a Makó ellenin még izgultam, azóta viszont inkább feldob ez az egész helyzet, élvezem, hogy védhetek.

Szentlőrinc-Pmfc 3-10

– Eszerint jól tette, hogy visszajött.

– A Góliátban kezdtem futballozni, majd miután megszűnt, elmentem Kozármislenybe két évre. Utána kerültem a PMFC-hez, ahonnan elvitt a Szombathelyi Illés Akadémia. Ott sajnos volt egy vezető, aki valamiért nem akarta, hogy ott maradjak, nem voltam neki szimpatikus, ezért örömmel jöttem vissza a PMFC-hez, ahova Volcsányi Csaba hívott vissza.

– De ha jól tudom, nem Kupé a beceneve.

– Giginek hívnak, nyilván azért, mert Buffon a példaképem. Nagyon szeretem! Fura mozdulatokkal, de mindig kipiszkálja a labdát. Ha lesz rá lehetőségem, később én is szeretnék külföldön védeni. Az angol Premier League az álmom. Mindent odaadnék érte.

Szentlőrinc-Pmfc 3-48

– Visszakanyarodva a PMFC-hez: mire lesznek képesek ebben a szezonban?

– Szerintem meglesz a bentmaradás, nem lesz ezzel probléma. Tavaly is nagyon rosszul kezdtük a bajnokságot, igaz, akkor más szituációban voltunk, mindenesetre a végén majdnem mi végeztünk az első helyen. Bízom magunkban, játékosokban, bízom az edzői stábban, és bízom a szurkolóinkban is. Ezúton is köszönöm neki, hogy mellettünk állnak és segítenek minket.

Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram