Lépésenként haladnak

Lapszemle: A felnőtteknél sem vallanak szégyent a PMFC fiataljai! Az utóbbi időben egyre több tizenéves játékos kap lehetőséget a PMFC NB III.-as felnőttcsapatában, s a fiatalok megállják a helyüket.

Nagyon fontos bajnokit játszott vasárnap a PMFC csapata Hódmezővásárhelyen, hiszen muszáj volt győznie a sereghajtó otthonában.

Sikerült is, aminek nagyon örültek a szurkolók. Miként annak is örülnek, hogy az utóbbi időben több fiatalnak is bizalmat szavaz a szakmai stáb: most vasárnap például pályára lépett Kovács Benedek (18 éves), Széles Bence (17), Varga Tamás (19), Gellén Dávid (18), Katona Levente (16) és Pataki Ákos (18).

– Ezek a játékosok nemcsak azért kerülhetnek pályára, mert sok a sérültünk, hanem azért, mert képesek felvenni az NB III.-as felnőttmeccsek ritmusát, intenzitását – fogalmazott lapunknak Vas László, a PMFC vezetőedzője. – Nem véletlenül vezeti a tabellát az U19-es együttesünk, megelőzve többek között a Vasas Kubala Akadémiát, a MOL Vidi FC-t, vagy éppen az Újpestet.

A piros-feketék az előző fordulóban épp az Újpest vendégei voltak, s 3-1-es győzelmet arattak. Ennek köszönhetően egypontos előnnyel vezetnek a Vasas előtt.

– Ezeket a srácokat én készítettem fel, június óta együtt dolgozunk, ezért pontosan tudom, mire képesek – mondta Vas, aki a felnőttek mellett az U19-esek edzője is. – Nem szabad elvárni tőlük, hogy most majd ők húzzák a PMFC szekerét az NB III.-ban! Főleg úgy nem, hogy közben a saját korosztályukban is játszanak: a múltkor például a tizenhat éves Bischoff Marcell szombaton meccset játszott az U19-ben, szerdán az U17-eseknél szerepelt, vasárnap pedig a felnőtteknél kapott lehetőséget. Idő kell még nekik, lépésenként kell haladniuk.

Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram