Igazi csapatember volt Hernádi Ferenc

Hetvennyolc esztendeje született Hernádi Ferenc, a Pécsi Dózsa, majd a PMSC egykori legendás védője.

Sokáig elképzelhetetlen volt Hernádi Ferenc nélkül a Pécsi Dózsa labdarúgócsapata. Nem túlzás, már-már legendás volt a kezdők közül kirobbanthatatlan hátvéd, akiről tudva lévő, hogy Hornung néven jött világra, még 1941. január 8-án. A lánycsóki származású sváb legény, aki a pályák környékén Popey néven volt ismert, soha nem tagadta, honnan való. Nehezen is tehette volna, mert az arcvonásai sok-sok dolgot elárultak róla. Meg aztán a beszéde, hanghordozása is olyan volt, amit nehéz lett volna mással összetéveszteni.

13837195776997289593121275704130n

A remek képességű játékos előbb a PVSK-ban rúgta a bőrt, onnan igazolt át az NB I-es együtteshez, a Pécsi Dózsához. Akik látták, megesküsznek rá, kiváló technikai képességekkel volt megáldva. Emellett gyorsan, határozottan cselekedett. Nem ismerte a tréfát a szélen, az ő oldalán talán még a fű is gyorsabban kopott, mint máshol. A Pécsi MSC-ből, a lila-fehérek jogutódjából vonult vissza. De Ferencet nem csak azért szerették a nézők, meg a társak, mert ügyesen gurította a bőrt. Hanem, mert tökéletes csapatemberként tartották számon.

Nem véletlen, hogy a sportember 1962-től 1973-ig, csak bajnoki mérkőzéseken, 277 esetben lépett a gyepre. Bár posztjából adódóan nem a gólszerzés volt az elsődleges feladat, azért védő létére négy találatot szerzett az élvonalban. Kevesen tudhatják, de ezek közül kettő sorsdöntő volt a pécsiek számára. Emellett játszott a Pécsi Dózsa hírhedt menetelésekor is az Európai Városok Kupájában. Miközben eljutott az úgynevezett B-válogatott együttesig is, ami a nagyválogatott előszobája volt.

Hernádi Ferenc 2014. október 21-én távozott közülünk. Legendás hátvédünk ma ünnepelné 78. születésnapját. Emlékét megőrizzük!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram