Ezüstérmet szereztek a pécsi öregfiúk

Második helyen végzett a PMSC öregfiú-csapata a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban megrendezett 27. Gabora Gálán.

Döntetlennel kezdte a múlt szombaton 27. alkalommal megrendezett Gabora Gálát a PMSC öregfiúk-csapata, amely csoportjának első összecsapásán 1-1-re végzett a Hotel Salgó alakulata ellen Salgótarjánban. A piros-feketék találatát Lehota Tibor gólpasszából Hergenrőder Tamás szerezte. Az oldalvonal mellett Megyeri Károly és Bodnár László dirigálta pécsiek a folytatásban 4-1-es győzelmet arattak a Szombathelyi Haladás ellen. A vasiak hálójába Lehota Tibor, Hergenrőder Tamás, Pataki Tamás, illetve Nagy Ervin talált be.

Ezt követően a torna egyik legnagyobb esélyesének tartott Ferencvárosi Sasok gárdájával mérkőztek meg a baranyaiak, akiket Lipcsei Péterék szinte a kapujuk elé szegeztek, ám a zöld-fehérek helyzetei minden esetben elkerülték a kaput. Majd az utolsó percben előrukkoltak a mecsekaljaiak, és Pataki Tamás a bal sarokba lőtte a mérkőzés egyetlen gólját. Ezután jöhetett a mindent eldöntő összecsapás, amely izgalmas, változatos, és nem mellékesen gólgazdag csatát hozott a ZTE ellen.

GaboraGala3

A fináléban Papp Tamás révén a zalaiak szereztek vezetést, de aztán Lehota Tibor lövése Marian Slukaról öngólt érően a hálóba került. Kisvártatva Kocsárdi Gergely visszaállította a kék-fehérek előnyét, de aztán Hergenrőder Tamás és Pataki Tamás góljaival fordult a kocka. Ekkor a zalaegerszegiek nagy hajrát nyitottak, és Nikitscher Norbert, Orbán Norbert, majd Vörös Miklós találataival 5-3-ra megnyerték döntőt, míg a PMSC öregfiúk-csapata ezüstérmes helyen végzett a Gabora Gálán, amelynek bevételét – több mint hárommillió forintot – a salgótarjáni Jó Pásztor Római Katolikus Óvoda kapja.

– Gabora János meghatódva köszönte meg, hogy bevállaltuk a szereplést és ki merem mondani, közönségsikert arattunk – mondta Megyeri Károly, csapatvezető. – A pályán és azon kívül is kiváló egységként működtünk. Az elején nehezen kaptuk el a fonalat, de később az FTC ellen fontos győzelmet szereztünk. A mindent eldöntő mérkőzésen egy meglepően fiatal ZTE-vel játszottunk, a végére kissé elfogytunk és nem sikerült a bravúr. Remek élmény volt részt venni a tornán, büszke vagyok a fiúkra és ezúton is köszönjük a meghívást – tette hozzá a PMSC csapatvezetője.

GaboraGala4


A-csoport:

Hotel Salgó–Pécsi MSC 1–1. Gl.: Bolboaca (öngól), ill. Hergenrőder. Hotel Salgó–Szombathelyi Haladás 4–2. Gl.: Kisbali (2), Lavaj, Forgó, ill. Tóth P., Kenesei. Pécs–Szombathely 4–1. Gl.: Szakály, Hergenrőder, Pataki, Nagy E., ill. Vidóczi. Ferencváros–Hotel Salgó 3–0. Gl.: Milovanovics (2), Bubcsó. Ferencváros–Szombathely 4–1. Gl.: Besenyei (2), Wukovics, Lipcsei, ill. Kenesei. Pécs–Ferencváros 1–0. Gl.: Pataki. A csoport végeredménye: 1. Pécs 7, 2. Ferencváros 6, 3. Hotel Salgó 4, 4. Szombathely 0 pont.

B-csoport:

Zalaegerszegi TE–Dunaszerdahelyi AC 5–2. Gl.: Kaj (2), Nikitscher, Papp, Orbán, ill. Pinte, Simon. Debreceni VSC–Videoton 3–2. Gl.: Plókai M., Arany, Szatmári, ill. Zombori Z., Tiber. Zalaegerszeg–Videoton 2–0. Gl.: Kocsárdi, Orbán. Debrecen–Dunaszerdahely 4–1. Gl.: Bogdanovics (2), Kerekes (2), ill. Gombos. Videoton–Dunaszerdahely 3–3. Gl.: Sowunmi, Toldi, Tiber, ill. Méhes, Simon, Olejnik. Zalaegerszeg–Debrecen 6–1. Gl.: Mihalecz P. (3), Orbán, Nikitscher, Vörös, ill. Kerekes. A csoport végeredménye: 1. Zalaegerszeg 9, 2. Debrecen 6, 3. Videoton 1 (5–8), 4. Dunaszerdahely 1 p. (6–12).

A 3. helyért:

Debrecen–Ferencváros 6–4. Gl.: Arany (2), Bogdanovics (2), Madar, Sándor Cs., ill. Nicsenko (2), Szatmári (öngól), Besenyei.

Döntő:

Zalaegerszeg–Pécs 5–3. Gl.: Papp, Kocsárdi, Vörös, Nikitscher, Orbán, ill. Sluka (öngól), Hergenrőder, Pataki.

GaboraGala1

Különdíjak:

A legjobb kapus: Horváth Béla (Debrecen). A legjobb védő: Vámosi Csaba (Ferencváros). Gólkirály: Orbán Norbert (Zalaegerszeg). Ezüstcipős: Mészáros Ferenc (Pécs). Aranycipős: Vörös Miklós (Zalaegerszeg). A találkozókat Arany Tamás, Makai János, Pál László és Varga Gábor vezette.

Bemutató mérkőzés:

Szponzorok–Nógrád Megyei Hírlap 2–1.

Gálamérkőzések:

Sport Tv–Parlament 2–1, Rocky’s Barátok–Gabora Team 1–0, Parlament–Rocky’s Barátok 1–1, Gabora Team–Sport Tv 1–0, Sport Tv–Rocky’s Barátok 6–1, Parlament–Gabora Team 3–3.


Fénykép: Hegedűs Márk

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram