Örök szívügye a pécsi labdarúgás

Ma ünnepli 54. születésnapját Bérczy Balázs, a PMSC-vel bajnoki ezüstérmet és Magyar Kupa-győzelmet ünneplő egykori válogatott középpályás.

Az egyik legsikeresebb pécsi focicsapatnak volt fontos és meghatározó tagja Bérczy Balázs, aki a baranyai megyeszékhelyen született 1966. január 15-én. A labdarúgás alapjaival Pécsett ismerkedett meg, tanára pedig nem más volt, mint Garami József mesteredző.

Első bajnoki mérkőzését 1985. szeptember 7-én a Szombathelyi Haladás ellen játszotta a PMSC színeiben, ahol csapata 2-1-es diadalt ért el. A korábbi középpályás 1985 és 1990 között, egészen pontosan 134 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt piros-feketében és nevéhez 23 gól fűződik.

Ezalatt tagja volt a PMSC bajnoki ezüst-, majd bronzérmes csapatának, sőt a Magyar Kupában egy ezüstérem mellett a győztesnek kijáró trófeát is a magasba emelhette, miután 1990-ben a sorozat fináléjában a pécsiek Tatabányán 2-0-ra legyőzték a Budapesti Honvéd SE-t. Ráadásul a lélektanilag nagyon fontos első találatot ő fejelte be Disztl Péter kapujába.

 

Emellett játszott a Feyenoord és a Manchester United ellen is. Ráadásul a nemzeti válogatott mezét is magára ölthette öt mérkőzés alkalmával. Bérczy Balázs később megfordult a belga Germinalban, majd itthon a fővárosi Volán, a Budapest Honvéd, az Újpest, a BVSC és végül a BKV Előre első osztályú csapatát erősítette.

Pályafutása után közgazdász diplomát szerzett. 2002-től elnöke lett a HLSZ-nek, 2006-tól pedig dolgozott az MLSZ főtitkáraként. 2008-ban rövid ideig a Fehérvár ügyvezető igazgatója volt, míg 2009-ben a PMFC-t működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatójává választották, jelenleg MLSZ-mérkőzésellenőrként tevékenykedik.

A PMSC egykori legendás középpályásának, a ma 54 éves Bérczy Balázsnak ezúton kívánunk nagyon boldog születésnapot!

Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram