Nagyon fontos győzelem Makón

A PMFC NB III-as labdarúgócsapata hosszabbításban szerzett találattal 2-1-re legyőzte a Makó FC együttesét idegenben.

Az NB III Közép-csoport 21. fordulójában nehéz feladat várt a Vas László vezette PMFC együttesére, amely vasárnap délután a sereghajtó Makó FC otthonába látogatott. A vendég baranyaiak – a csongrádiakhoz hasonlóan – első tavaszi győzelmére hajtottak, ennek fényében nem volt egyszerű dolguk az Erdei Ferenc téri Sporttelepen. A találkozó első félórája óriási pécsi mezőnyfölényt hozott, a vizitálók többször is a makói kapu elé kerültek, gólt azonban egyik lehetőségéből sem sikerült szerezni.

A fordulást követően azonban megszerezte a vezetést a PMFC. Az 52. percben Geiger Norbert szögletét a rövidnél Valkovszki Péter csúsztatta meg, a labda pedig a hazai háló hosszú felébe hullott, 0-1. Pár minutummal később Geiger Norbert indításából Kesztyűs Máté lépett ki, majd elfektetve a kapust a hálóba gurított, ám a partjelző les miatt érvénytelenítette a találatot. Nem sokkal utána Danijel Romic bólintott közelről a sárga-zöldek kapujába, ám fejesgólját les címen szintén visszavonták.

A találkozó végéhez járva azonban jött a hidegzuhany a mecsekaljaiak számára, a házigazdák ugyanis a 90. percben Molnár Csongor büntetőjével egyenlítettek, 1-1. A piros-feketék azonban nem estek össze bekapott góltól és a hajrában óriásit küzdve sikerült ismét visszavenniük a vezetést. A 92. percben egy bedobást követően megcsúsztatott labda Koller Krisztián elé került, akinek remek góljának köszönhetően végül nagyon fontos idegenbeli győzelmet arattak a pécsiek.


NB III Közép-csoport, 21. forduló
Makó, Erdei Ferenc téri Sporttelep, 400 néző. Vezette: Takács Tamás.
Makó FC – PMFC 1-2 (0-0)
Gsz.: Molnár (90. – büntetőből), ill. Valkovszki (52.), Koller (92.)
Sárga lap: Koller (75.), Valkovszki (89.)

Makó FC: Garamvölgyi – Kóródi, Lászik, Zsoldos, Tamaskó – Varga R. (Lipták, 70.), Gémes, Podonyi – Széll (Magyar, 70.), Molnár J., Babolek. Edző: Kolozsvári János.

PMFC: Kovács – Kónya, Romic, Koller, Katona – Valkovszki, Futó, Oliveira, Kesztyűs (Fujsz, 78.) – Geiger, Péter (Kiss, 85.). Vezetőedző: Vas László.


Fénykép: Albert Barbara Andrea

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram