A hagyományokat ápolni kell

Nagyon jó hangulatban telt a PMSC Öregfiúk Egyesületének első összejövetele, amelyre egy belvárosi étteremben került sor: a klub korábbi kiválóságai közül immár közel harmincan adtak egymásnak randevút. A cél az, hogy a létszám folyamatosan nőjön.

Már messziről lehetett hallani, hogy életvidám társaság szervezett magának találkozót Pécs egyik belvárosi éttermében. Kihallatszott az utcára a nevetés, a parolázás – ha nem tudtuk volna amúgy is, hogy jó helyen vagyunk, a hang alapján akkor is odataláltunk volna a PMSC Öregfiúk Egyesületének összejövetelére.

Persze, hogyan is lehetne ott síri csend, ahol a társaságban ott van többek között a korábbi kiváló kapus, egyben nagy mókamester, Kovácsevics Árpád, valamint a kiváló zsugás (labdával, természetesen), Megyeri Károly. Mondjuk, biztos nem volt könnyű dolguk az ottlévőknek, új sztorit ebben a körben nem nagyon lehetett elsütni…

– Tizenöt–húsz évvel ezelőtt meg kellett volna már csinálni ezt az egyesületet – mondta lapunknak Megyeri Károly. – Nagyon örülök neki, hogy együtt vagyunk, s biztos vagyok benne, hogy a létszám egyre csak gyarapodni fog, s ennek köszönhetően teljesíteni tudjuk azokat a célokat, amelyeket megfogalmaztunk: segíteni szeretnénk a felnőtt- és az utánpótlást is.

Természetesen ott volt az ötletgazda, az egyesület elnöke, Mészáros Ferenc is. Örömmel mutatta, hogy bizony sok asztalra volt szükség ahhoz, hogy elférjenek – ebből is látszott, hogy van igény erre a kezdeményezésre.

– De nem csak azok támogatják az egyesületet, akik itt vannak, hanem olyanok is, akik más elfoglaltságaik miatt sajnos nem tudtak eljönni: így például Róth Antal, Gera Zoltán, Tököli Attila, Dobány Lajos, Jäkl Antal. No meg persze Garami Józsi bácsi, akit örökös tiszteletbeli elnökké szeretnénk választani, s ennek apropóján készíttettünk is egy plakettet, amit valamikor át fogunk adni neki.

A négytagú elnökségben ott van a tagok között dr. Bércesi Ferenc, aki annak idején szakosztályelnökként együtt dolgozott Garamival.

– Közeli munkatársa voltam a Jóskának, együtt sírtunk, együtt nevettünk. Nagyon örülök annak, hogy ily módon megadjuk a tiszteletet a Garami-korszaknak, amelyet joggal nevezhetünk a klub egyik sikerkorszakának. Tudjuk, honnan hozta fel a csapatot, sok fiatal helyi játékost épített be, ő tette be először Dárdai Palit is. Jelenleg sajnos nehéz helyzetben van a klub, bízom benne, hogy a lehetőségeinkhez mérten tudjuk majd támogatni.

A PMSC-öregfiúk élvezték egymás társaságát – hosszú volt az este.


A hagyományokat ápolni kell

Az összejövetelen a fiatalabb korosztály is képviseltette magát, így többek között ott volt Győri János is, aki jelenleg a PMFC operatív vezetője.

– Mindig úgy éltem, hogy fontosnak tartottam azon emberek jelenlétét, akik motiváltak. Olyan korábbi játékosok vannak most itt, akikre annak idején fel lehetett nézni, példát mutattak számomra. Klubvezetőként is nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a klub hagyományait fenntartsuk, ápoljuk. A most épülő akadémián például szeretnénk olyan falakat létrehozni, amelyekről a múlt sikerei köszönnek vissza.


Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló. Fénykép: Löffler Péter

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram