Hamarosan elkészülnek a csoportbeosztások

Tíz megyebajnokkal, illetve három NB II-es búcsúzóval frissülhet az NB III-as mezőny.

Az MLSZ dokumentumtárában már megtekinthető az NB III 2019/2020-as szezonjának tervezete, eszerint a bajnokság 2019. augusztus 4-én (vasárnap) rajtol, majd 2020. május 31-én (vasárnap) zárul. Az őszi szezon során 17 mérkőzést rendeznek, míg az utolsó kört december 1-én bonyolítják le. A tavaszi évadra 13 bajnoki marad, ezeket március 8-tól május 31-ig abszolválhatják a pontversenyben szereplő csapatok.

A NB III-as bajnokság esetében nem változott az irányadó játéknap szabálya, így továbbra is vasárnap lehet csak bajnoki fordulókat rendezni az MLSZ előírása szerint. Ettől nemzeti ünnep, illetve válogatott mérkőzés esetén lehet csak eltérni. Ősszel a 10. fordulóban lesz erre majd példa, akkor október 12-én (szombaton) rendeznek minden találkozót a Magyarország–Azerbajdzsán Eb-selejtező miatt.

Hamarosan elkészülnek majd a csoportbeosztások, amelyekben lesznek újoncok is, hiszen 10 megyei bajnokkal, illetve 3 NB II-es kiesővel frissülhet a mezőny. Keleten a DVSC II., a Hatvan, a Balassagyarmat és az Ózd adhat új impulzust a bajnokságnak, míg nyugaton a Veszprém, a Balatonlelle, a Lipót, a Bicske, vagy éppen az NB II-ből érkező Mosonmagyaróvár mutathatja meg magát.

A középső régióban a Dabas-Gyón lehet régi-új arc, míg a másodosztályból búcsúzó Cegléd és a Monor talán éppen a csoportok határán táncolhat. A pontos elosztást majd az MLSZ illetékesei hozzák meg a holtszezonban, az viszont biztos, hogy erős mezőny vár a PMFC-re, amely a tervek szerint az első ötben szeretne majd végezni. Ehhez mérten a felkészülés június 26-án kezdődik a Stadion utcában.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram