Komolyabb célokért küzdene a PMFC

A PMFC NBIII-as csapatát tavaly október óta irányító Vas László szerint voltak negatív és pozitív események is a felnőttcsapat 2018/2019-es szezonjában, az együttes végül a kilencedik helyen végzett a Közép-csoportban. A tréner viszont már a jövőbe tekint és gőzerővel dolgozik a szakmai stábjával azon, hogy az augusztusban rajtoló bajnokságban a pécsi gárda az eddigieknél komolyabb célokért szállhasson harcba.

Vas László azzal kezdte az évértékelőjét, hogy felemás érzésekkel tekint vissza a PMFC elmúlt szezonjára, hiszen amióta átvette a csapat irányítását előrébb lépett a csapat, de a szakmai stáb és a szurkolók is tapasztalhattak a mérkőzések során olyan hiányosságokat, amelyeket mindenképp ki kell javítaniuk a gárda tagjainak.

– Azt gondolom, hogy a játékosok hozzáállásával és az elvégzett edzésmunkával elégedett lehetek, a januári felkészüléstől kezdve nagyon jól dolgoztak a srácok, így rengeteg taktikai gyakorlat fért bele a tréningekbe, ami eddig hiányosságnak számított, ehhez kellett a labdarúgóink fegyelmezettsége is – dicsérte csapatát Vas László.

Ugyan a piros-feketék olyan teljesítménnyel vágtak neki a tavasznak, amelyre lehetett volna építeni, a folytatás mégsem úgy sikerült, ahogy azt a pécsiek elképzelték. Több mérkőzést is kézben tartottak Vas László tanítványai, sokszor jobb játékot is nyújtottak az ellenfeleiknél, de a szerencse nem állt mellettük, amelynek néha pontveszteség lett a vége.

– Úgy gondolom, hogy a március végi, Makó elleni összecsapás sorsdöntő volt abból a szempontból, hogy attól a meccstől kezdve kezdtek el hinni magukban és az elvégzett munkában a játékosok. Ennek következtében pontokat is tudtunk gyűjteni, az előrelépés pedig visszaköszönt a mérkőzéseken is, hiszen a csoportunk edzői már komoly ellenfélként számoltak velünk – fogalmazott Vas László.

A tavaszi szezon közepén a jó játék mellé eredményesség is párosult a PMFC-nél, azonban a bajnoki idény vége megint nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte a szakmai stáb.

– Könnyű pontokat veszítettünk, amelyeket ha sikerült volna begyűjtenünk, igen szép eredménnyel zárhattuk volna a bajnokságot, akár az ötödik helyet is megcsíphettük volna. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a mögöttünk álló hónapok egy tanulási folyamat kezdetei voltak, kilenc ifjúsági korú játékos mutatkozott be a felnőttek között, az ezzel járó rutintalanság viszont néha sok volt, egy összeszokottabb csapatnál ez nem fordult volna elő – mondta a tréner, aki hozzátette, senki nem várhat el azonnali sikereket egy fejlődésben lévő együttestől, reálisan kell látni a helyzetet és olyan csapat kialakításán kell dolgozni a nyár során, amelyen kiegyensúlyozott teljesítményt tud nyújtani a következő bajnoki kiírásban.

A szakmai stáb és a játékosok is készülnek már a 2019/2020-as idényre, a háttérben már zajlanak az edzőtábor előkészületei, lekötöttek néhány edzőmeccset és az új játékosokkal is folynak a tárgyalások. Vas László szeretné, ha olyan fiatalok alkotnák a PMFC gárdáját, akiknek komoly céljaik vannak a labdarúgással és azon dolgoznak, hogy a pécsi klub újra a megérdemelt helyére kerülhessen.

– Minden mérkőzésen a megszerzett három ponttal vagyok, illetve lennék elégedett, olyan csapatot szeretnék kialakítani, amelyik ezzel a gondolattal kel és ezzel fekszik attól függetlenül, hogy a harmadosztályban szerepel az együttes, profi szemlélettel szeretnék kiállni a következő bajnokságban is, ahol az első öt helye valamelyike lesz a célunk – mondta Vas László.

A PMFC labdarúgói jelenleg egyéni edzéstervek alapján készülnek, június 26-án pedig újra munkába állnak, a felmérések után a második héten edzőtábor, majd videózás és csapatépítő tréningek várnak a focistákra. A bajnokság augusztus 4-én rajtol és május 31-én zárul. Az őszi szezon során tizenhét mérkőzést rendeznek, az utolsó fordulót december 1-én játsszák a csapatok. A tavaszi szezonra tizenhárom bajnoki marad, március 8-án vághatnak majd neki a pontvadászatnak az NB III-as csapatok.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram