Kétgólos győzelem emberhátrányban

Labdarúgócsapatunk majdnem egy teljes félidőt emberhátrányban játszva is megérdemelt győzelmet aratott Dunaújvárosban.

Az NB III Közép-csoport 13. fordulójának rangadóján a tabella harmadik fokán álló Dunaújváros vendégeként lépett pályára listavezető helyezett együttesünk. A találkozót ezúttal fehér mezben játszó csaptunk kezdte erősebben, ám hiába szorítottuk be saját térfelükre a hazaiakat, igazán nagy lehetőséget nem tudtunk kialakítani, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, vagy a lövések kerülték el a hazai kaput. Bő fél órányi játékot követően viszont már sikerült megszerezni a vezetést. A 32. percben egy sarokrúgást követően nem tudtak felszabadítania a dunaújvárosiak, így a labda Geiger Norbert elé került, aki éles szögből kilőtte a jobb alsót, 0-1.

Az 52. percben viszont emberhátrányba kerültünk, Gajág Gergő kapta meg második sárga lapját, s ezzel együtt a pirosat is. Ezt követően viszont nem estünk kétségbe, még úgy sem, hogy Koller Krisztián előbb összehozott egy tizenegyest, amelyet aztán a bal alsó mellé rúgott. Csapatunk a hátralévő időben tíz emberrel is irányította a játékot, letámadásaink különösebben nagyon nem ízlettek a házigazdáknak. A mérkőzést végül a 85. percben döntöttük el, mikor egy kontra végén Kónya Dávid pontos lövéssel állította be a 0-2-s sikert jelentő végeredményt. Az újabb fontos három pontnak köszönhetően továbbra is veretlenül vezetjük a bajnokságot, folytatást a Kelen SC ellen.


NB III Közép-csoport, 13. forduló
Dunaújváros, Dunaújvárosi Stadion, 250 néző. Vezette: Horváth Tibor.
Dunaújváros – PMFC 0-2 (0-1)
Gsz.: Geiger (32.), Kónya (85.).

Dunaújváros: Pokorni – Kis, Bíró, Dorogi (Beszterczei, 86.), Horváth (Busa, 67.), Csendes, Szepessy, Puskás, Kovács, Tóth (Reicheld, 67.), Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

PMFC: Kovács – Sági, Rácz, Gajág, Németh – Kónya, Futó, Bohata (Nikic, 55.), Hegedűs – Koller (Tihanyi, 90.), Geiger (De Oliveira, 92.). Vezetőedző: Vas László.


Fénykép: dunaujvaros.com

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram