A pályán szeretnénk kiharcolni a feljutást

LAPSZEMLE: Még mindig bizonytalan az NB III-as labdarúgó-bajnokságok sorsa, így az is, hogy a PMFC feljebb léphet-e, vagy kiharcolhatja-e a feljutást a pályán.

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntött arról, ha a Kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat, akkor a férfi és női élvonal, illetve a kupa, az azt követő 20 nap után, de legkésőbb június 13-tól folytatódik. Az alacsonyabb osztályokról viszont csak később, a vírushelyzet alakulásától függően határoz. Így az bizonytalan, mi lesz az NB III. Közép-csoportját vezető PMFC sorsa a közeljövőben. Egyelőre még az sem tisztázott, mikor kezdheti meg – akár kis csoportokban – a munkát az alakulat.

Nem álltak le a munkával

– A köröttünk kialakult helyzet nagyon nehéz. Attól függetlenül, hogy a város egyik csapata vagyunk, a stadion mint létesítmény, le lett zárva. Nap mint nap azért dolgozunk a stábbal, hogy minél előbb el tudjuk kezdeni a felkészülést, és biztonságos körülmények között a futballra tudjunk koncentrálni – mondta Vas László, a csapat vezetőedzője. – Nem álltunk le egy pillanatra sem. Megvannak a megfelelő programok, amiket a játékosok most végeznek, de ez teljesen más, mint amit csapatként, együtt tudnánk gyakorolni. Látjuk, hogy nagyon hiányzik a játékosoknak a mozgás, a közös munka. Várjuk már, hogy újra el tudjuk kezdeni, de ez a döntés nem a mi kezünkben van. Addig is próbáljuk a játékosokat pozitív dolgokkal felvértezni, a lelküket ápolni, vagy pedig a megfelelő feladatokkal ellátni, hogyha visszatérünk, ne legyen akkora a hiány. A tréner hozzátette, most csak az állóképességet tudják valamennyire szinten tartani. Ez teljesen más mozgást, munkát igényel, mint amit csapatedzéseken lehetne gyakorolni.

Egy hónapra lenne szükség

– Ez egy speciális helyzet, amire nem voltunk felkészülve. A futballnak van egy mentális része is, egy stresszfaktora. Ezeket a dolgokat újra el kell indítani. Ha el tudjuk kezdeni a felkészülést, akkor négy hét elég lenne, hogy optimális állapotba kerüljenek a labdarúgók, amit biztosan nem fogunk megkapni – folytatta Vas hozzátéve, nem lenne reális idő ahhoz, hogy a bajnokságot is be tudják fejezni. Ezért fontos, hogy a játékosok minőségi munkát végezzenek otthonukban is.A pályán akarnak dönteni a pécsiek

A Pécsnek egyrészt az kedvezne, ha a jelenlegi állás alapján lezárnák a szezont, és feljutót hirdetnének az alacsonyabb osztályokban, vagy ha folytatódna a versenyfutás, és a pályán kiharcolná a fellépést. – A vágyam, és úgy gondolom a csapatomé is, hogy a bajnokság a pályán dőljön el. Mióta átvettem a csapatot, rengeteg dolgon mentünk át. Minden egyes sportolónak az a vágya, hogy a pályán mutathassa meg a képességeit, és hogy milyen utat tett meg fejlődés szempontjából. Nagyon szeretném, ha minél előbb a pályán lehetnénk, és mindenki azt csinálhatná, amit szeret – fejtette ki Vas. – Nem fogadnám jó szájízzel, ha nem miáltalunk alakulna ki úgy a helyzet, hogy az minket negatívan érint. Hozzátette, ez egy új helyzet, amiből nem lehet megjósolni, hogyan jönnek ki. Emellett a sérülés-faktortól is tart, de kíváncsian várja, milyen döntés születik. Hangsúlyozta, biztos benne, biztonsági szempontból megfelelő döntést hoz majd az MLSZ. – Nem mindegy, milyen döntés születik, mert sokat teszünk azért, hogy a régió sportja kicsit kiegyenesedjen – zárta szavait az egyesületet megérdemelt helye felé vezető edző.

Szöveg forrása: Kvanduk Bence/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram