Amszterdamtól Padováig – 5. rész

A Pécsi Dózsa labdarúgócsapata hazai pályán esélyt sem hagyott az FK Velez Mostarnak.

A hazai pályán elszenvedett egygólos vereségért való visszavágás reményében érkezett 1962. június 24-én Pécsre a jó képességű FK Velez labdarúgócsapata. Azon olvasóink számára, akik csak most kapcsolódnak be honlapunk tízrészes sorozatába, eláruljuk, a fentebb említett napon a Pécsi Dózsa SC a Rappan Kupa (Intertotó Kupa) csoportküzdelminek utolsó előtti mérkőzésére készült.

A lila-fehérek, mint a korábbi összecsapásokon, ezúttal is jó formáról, remek küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot. A Verseny utcában hatezer szurkoló előtt jól kezdett a Pécs, ráadásul a túlságosan bosszúszomjas vizitálók elkövettek egy óriási hibát, Selimotic a 21. percben öngólt vétett. Ezen felbuzdulva a vendéglátók rendületlenül mentek előre és lényegében az első félidőben eldöntötték a győzelem sorsát. A 31. percben Dunai Antal, majd újabb tíz perccel később testvére, Dunai János is gólt szerzett.

A második játékrészben kicsit alábbhagyott a hazaiak lendülete, amelynek az egyik legfőbb oka a nagy nyári meleg és a valamelyest elkényelmesedett játék volt. De még így is jobban futballoztak, mint a jugoszlávok. Minden pécsi lövés veszélyt hordozott magában. A 78. percben újabb hazai gólnak örülhetett a közönség, ekkor Török Bálint nevét skandálhatta a publikum. A vendégeknek azért a végén sikerült a szépítés, a 85. minutumban Radiljevic talált be az ekkor már Danka Imrét a kapuban váltó Zengői Istvánnak.


Pécsi Dózsa SC: Danka (Zengői, 46.) – Csupák, Kocsis, Hegyi – Serédi, Halasi – Györkő, Dunai I., Opova (rádi, 41.), Dunai II., Török. Vezetőedző: Kállai Lipót.

FK Velez Mostar: Ćurković – Slišković (Pehar, 41.), Šestić, Prce, Selimotić, Alajbegović, Repar, Popović, Čerkić, Radiljević, Kordić. Vezetőedző: Leo Hrvic.

Gólszerzők: Selimotic (21. – öngól), Dunai II. (31.), Dunai I. (41.), Török (78.), illetve Radiljevic (85.).


A Pécsi Dózsa SC gárdája sorozatba ötödik győzelmével biztos csoportelsőnek mondhatta magát a Rappan Kupában, pontarányban és gólarányban fölényesen vezetett a többi csapat előtt. Kállai Lipót fiainak ekkor már csak egy mérkőzés volt hátra, az FC Blauw-Wit Amsterdam ellen idegenben. A folytatásban erről lesz szó, keressenek minket július első napján is!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram