Óvári Zsolt a csapattal együtt fejlődne

LAPSZEMLE | Óvári Zsolt a PMFC egyik első érkezője, aki jól láthatóan már az első edző­meccstől kezdve otthonosan mozog a pécsi játékrendszerben. Hétvégén két góllal vetette észre magát.

A DVTK-tól érkező Óvári Zsolt már az NB II.-es bajnokságra készülő PMFC első, Majos elleni mérkőzésén is szerepelt, sőt gólt is szerzett. Pár héttel később a klub be is jelenthette, mindenben megállapodtak a 23 éves játékossal, aki a hétvégi, Misleny elleni találkozón kétszer is betalált szabadrúgásból, miközben láthatóan otthonosan mozgott új alakulatában.

– Nagyon jól érzem magam Pécsen. Laci bá’ (Vas László vezetőedző – a szerk.) hívott, hogy játsszak itt, amit nagy örömmel fogadtam, mert régebb óta ismerjük egymást. Nem is kellett sokat gondolkodnom a lehetőségen – válaszolta Óvári. – A szüleim laktak Pécs mellett, és a nővérem itt járt egyetemre, a városról csak jókat hallottam. Egyelőre nagyon tetszik, amit tapasztalok. Még van hova fejlődnie a sportkomplexumnak, de van erre irányuló törekvés, így több évre is szívesen maradnék, ha megfelelően teljesítek.

Jó-075

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Hozzátette, nem gondolta, hogy ilyen nagy a város. Bár még a kemény edzések mellett nem nagyon volt ideje felfedezni a környéket, de a pálya és a lakása közti útvonalat már jól ismeri, illetve a belvárosban már körül tudott nézni.

– Ismerem ezt a taktikát, játékfelfogást, amit Vas László képvisel, ezt játszottuk a DVTK-nál NB I.-ben, ahol Bódog Tamás segítőjeként dolgozott, így ez számomra nem ismeretlen. Akkor is magaménak éreztem ezt a játékot, és ezért is jó lehetőség számomra most, hogy ide jöhettem, mert ez a stílus nekem fekszik. Az elmúlt évem nem sikerült jól Diósgyőrben. Visszakerültem a második keretbe, mert Feczkó Tamás nem számított rám, így újra fel kell építenem magam, amire itt van a legjobb lehetőségem – folytatta. – A csapat is folyamatosan fejlődik, és remélem, velük együtt én is előre tudok lépni.

Mint azt elmondta, az elmúlt évhez képest sokat javult a formája, állóképessége is lassan a régi. A felkészülés alkalmassá tette, hogy száz százalékot nyújthasson, már csak fejben dől el, hogyan fog teljesíteni. Egyéni célja, hogy minél többet játsszon és pontokat hozzon a csapatnak, hogy a lehető legnyugodtabb lehessen ez az év. Illetve szeretné, hogy újra felfigyeljenek rá, már az elmúlt évben kicsit elfelejtették a nevét.


Kell a gyors siker

A PMFC augusztus 2-án a Dorog ellen kezdi el a bajnoki szereplését, majd a második fordulóban a Nyíregyházához utazik.

– Az NB II. eléggé kiszámíthatatlan, bárki meg tud verni bárkit, ahogy az elmúlt években megfigyeltem és megtapasztaltam. Ettől függetlenül nem számít, hogy ki lett az első ellenfelünk. Mindenképpen nyerni akarunk a nyitányon. Az pozitívum, hogy hazai meccsel kezdünk. Remélem, ez nagy lökést ad majd a csapatnak, főleg, ha sikerrel zárjuk a találkozót. Utána azért lesznek nehezebb meccseink, illetve nagyon sokat kell utaznunk, ami nem lesz egyszerű, de ezt tudtuk, hogy így lesz. Fontos lenne, hogy nyugodtan utazhassunk Nyíregyházára, mert nem mindegy, hogy győzelmet követően indulunk oda, vagy egy rosszul sikerült meccs után. Sok hosszú út lesz, ha kifogunk egy rossz szériát, az fejben nagyon megterhelő lehet, úgyhogy nagyon kell majd a siker – mondta Óvári. – Szerintem az elmúlt évek egyik legjobb bajnoksága lesz az idei NB II.-es szezon. A Loki és a Vasas nagyon jók, ők lehetnek az esélyesek a bajnoki címre. A mi célunk, hogy stabil csapat legyünk idén. Majd eljöhet az az idő is, amikor mi leszünk olyan erősek, mint ők, de ez még nem az az év lesz.


Szöveg forrása: Kvanduk Bence/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram