A siker volt a hab a tortán

LAPSZEMLE:  Jól szállt be a Siófok ellen 1-0-ra megnyert találkozóba a PMFC legújabb érkezője, Tölgyesi Viktor, aki több jó megoldással is felhívta magára a figyelmet a második 45 percben.

– Jó érzés volt, főleg így, hogy hazai pályán tudtam bemutatkozni. Nagy lökést adott. A meccs előtt megbeszéltük, hogy a mérkőzés hozza, mennyi lehetőséget kapok. Hát úgy hozta, hogy Zsombi (Futó Zsombor – a szerk.) helyett be kellett állnom a szünetben – árulta el Tölgyesi. – Jó érzés volt, hogy nem csak percekre szállhattam be, bár annak is örültem volna, mert csak nemrég csatlakoztam a csapathoz. Az pedig, hogy egy félidőt játszottam és nyertünk is, hab volt a tortán.

A szurkolókban kellemes első benyomást tett a találkozón, és ez fordítva is így történt.

– A teljesítményemet a szakmai stábnak kell értékelni. Ők tudják, mit kértek tőlem. Próbáltam megfelelni a taktikai elvárásnak. Egyfajta stabilitást igyekeztem adni a csapatnak, ahogyan azt Zsombi is tette az első félidőben. Az volt a célom, hogy ne vegyék észre, hogy változás történt a csapatban. Belülről jól éreztem magam, annak pedig örülök, ha pozitív visszajelzések jönnek – mondta, majd a beilleszkedésére is kitért. – Nagyon befogadó a közeg. Könnyű volt csatlakozni hozzájuk, mindenki segítőkész volt. Nyilván szoknom kell még az új taktikát, játékrendszert, a mester filozófiáját. Próbálok minél gyorsabban tanulni. Jó úton haladok, és a visszajelzések is ezt mutatják. Nem az volt az érzésem, hogy egy idegen csapatban kell játszanom, de segítség volt, hogy többükkel játszottam már együtt az utánpótlás-válogatottaknál vagy klubszinten.

Végül elmondta, azt várja, a szezon hátralévő részében is katlan lesz a PMFC Stadion, ami a nüanszokat a Pécs malmára hajtja majd. Hozzátette, ennek a fiatal csapatnak még tanulnia kell, rutinra van szüksége. Ez látszik a helyzetkihasználáson is, hamarabb le lehetne zárni a meccseket.

– Ez a Siófok ellen is így volt, 3-4 gólos különbség is lehetett volna, de ezek az egygólos sikerek mutatják igazán a csapat tartását. A tabella első felében van a helyünk, de azért mindent meg kell tenni, óriási munkát kell beletenni hét közben és a pályán is – zárta szavait.


A folytatásban

Most a magyar válogatott Nemzetek Ligájában esedékes találkozója, illetve a bolgárok elleni Eb-selejtező miatt egy hét szünet jön az NB II-es gárdák számára is, de október 18-án már ismét pályán lesznek Tölgyesiék. Ekkor a PMFC Szolnokra utazik, ahol 17 órakor kezd.


Szöveg forrása: Kvanduk Bence/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram