Maszkoljuk ki együtt a segítségnyújtást!

Vásárolj PMFC szájmaszkot a Focivilágban található PMFC Shopban és 500 Ft-tal támogatod a pécsi gyermektraumatológiai ellátás fejlesztését és a gyerkőcök magasabb szintű ellátását.

Támogasd te is a balesetet szenvedett gyerekeket! … és hogy ez miért fontos?

A gyermekkori sérülések ellátása komoly kihívást jelent, mint az ellátó személyzetre, mind a szülőkre. A gyermekbarát ellátás, megfelelő fájdalomcsillapításban, gyermeksérült ellátásban jártas szakember segítségével, szülő jelenlétében történik. Az ellátás színvonalát “egyszerű” dolgokkal is fejleszteni lehet. Az arcon lévő kisebb-nagyobb sebek ellátása ma már szövetragasztó használatával történik, így nincs szükség, a rettegett szurira és a varrásra. Pillanatok alatt fájdalom nélkül ellátható a seb. A törések és komolyabb sérülések ellátása is történhet modernebb technikákkal és eszközökkel, amik a gyermekek hamarabbi gyógyulását, korai mobilizálást célozza meg.

122095126_261260618643032_8260773524336934045_n

A minimál invazív technika (kis metszés, lágyrész védelem) ami a modern sebészi ellátás alapja. A gyermekeknél fokozott hangsúlyt kap, nemcsak az esztétikai eredmény, a jobb funkcionális eredmény miatt is. A gyermektraumatológiai technikák és eszközök folyamatosan fejlődnek, egyre nagyobb teret hódítanak a felszívódó implantátumok, nagy előnyük, hogy nem igényelnek újabb altatást, hogy a fémeket eltávolítsuk.

A baleseti sérült gyermekek végtag rögzítése az ellátásig is nagyon fontos, a fájdalomcsillapítás és a törés rögzítése céljából. A választék elég nagy, de sajnos hazánkban ma is a legelterjedtebb ideiglenes rögzítési mód a Kramer (fém) sínben való rögzítés. Ennek modernizálását is szeretnénk elvégezni. Speciális külső rögzítőket is szeretnénk beszerezni, mint pl a combcsont törés rögzítésére alkalmas KTD (Kendrick Traction Device) vagy a gerincsérülés gyanúja esetén is alkalmazandó board.

Súlyos sérült gyermek esetén a végtag rögzítése hagyományos műtéti technikával és eszközökkel nem minden esetben végezhető el, így ezekben az esetekben speciális külső fém rögzítésre, speciális csavarokra és rudazatra van szükség, úgynevezett fixateur extern.

TÁMOGATOM!

A gyűjtés 2020. december 15-ig tart. Az adománygyűjtést a Visszatérés Alapítvány (Pécsi Gyermekklinika Sebészeti Osztály) részére a Focivilág Pécs Kft. és a PMFC közös szervezésében zajlik. A PMFC szájmaszk ára – a klub alapításának évére utalva – 1950 Ft. kizárólag a Focivilágban található PMFC Shopban, valamint már a webshopon keresztül is elérhető. Maszkoljuk ki együtt a segítségnyújtást a balesetet szenvedett gyermekekért!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram