Gólnélküli döntetlen az idényzárón

NB II-es labdarúgócsapatunk a Nyíregyháza Spartacus FC elleni 0-0-s döntetlen ellenére a 2. helyen vonulhat téli pihenőre.

A Merkantil Bank Liga tavaszi szezonjából előrehozott 21. fordulójának záró mérkőzésén zártkapuk mögött fogadta a Nyíregyháza Spartacus FC-t. A hétfő esti idényzáró hazai mezőnyfölénnyel indult, majd a 13. percben Futó ívelését Preklet fejelte kapura az ötös jobboldali csücske közeléből, a labda viszont a háló tetején landolt. A 19. minutumban Futó cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd visszagurított a tizenegyes pont környékén álló Geigerhez, aki célba vette a nyíregyházi kaput, ám Fejér lábbal hatalmasat védett.A kipattanó Preklet elé került, aki jobbról, kiszorított szögből próbálkozott, ám a vendégek kapusa ezúttal kézzel hárított.

Ezt követően a Nyíregyháza egy villámgyors kontrával iramodott meg Helesfay kapuja felé, Hamedet ugratták ki a társai, aki 11-ről a kimozduló kapus felett a keresztléc fölé bombázta a labdát. Félórányi játékot követően Króner tette vissza a labdát az alapvonaltól, ami Kónyát találta meg, támadónk 12-ről leadott életerős lövése viszont elszállt a vendégek kapuja felett. Újabb helyzet ismét a piros-feketék előtt adódott, a 33. percben Kónyát lépették ki a lesvonalon, aki így szembe került Fejérrel, támadónk azonban túl sokáig várt, lövését pedig blokkolni tudták a fehér mezesek. A félidő vége előtt Grabant visszatett szögletét követően Kónya lapos lövését Fejér hárította.

A gólnélküli első játékrészt követően támadásban maradt együttesünk. A 46. percben Bartha lőtt 18-ról, Fejér azonban vetődve kitolta a labdát a bal alsó elől. A 63. miutumban Futó jobbról végezhetett bedobást, a labda középen továbbjutott a hosszúnál érkező Geiger elé, akinek lapos löketét hárította Fejér. Nem sokkal ezután Bartha két cselt követően lőtt 22-ről, ám Fejér ezúttal is nagyot védett. Záró momentumként a csereként pályára lépő Tihanyi lőtt fordulatból a tizenhatos bal sarkának közeléből, kísérlete, viszont ha nem sokkal is, de célt tévesztett. Maradt a 0-0-s végeredmény, amellyel újonc együttesünk így is a második helyen telelhet az NB II-ben.


A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A gólnélküli első játékrészt követően támadásban maradt együttesünk. A 46. percben Bartha lőtt 18-ról, Fejér azonban vetődve kitolta a labdát a bal alsó elől. A 63. miutumban Futó jobbról végezhetett bedobást, a labda középen továbbjutott a hosszúnál érkező Geiger elé, akinek lapos löketét hárította Fejér. Nem sokkal ezután Bartha két cselt követően lőtt 22-ről, ám Fejér ezúttal is nagyot védett. Záró momentumként a csereként pályára lépő Tihanyi lőtt fordulatból a tizenhatos bal sarkának közeléből, kísérlete, viszont ha nem sokkal is, de célt tévesztett. Maradt tehát a 0-0-s végeredmény, amellyel újonc együttesünk így is a második helyen telelhet az NB II-ben.


Merkantil Bank Liga, 21 forduló
Pécs, PMFC Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Szigetvári (Kis, Kiss)
PMFC – Nyíregyháza Spartacus FC 0-0 (0-0)

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Grabant (Óvári, 60.), Futó, Bartha (Tölgyesi, 68.), Hegedűs – Kónya (Adamcsek, 68.), Geiger (Tihanyi, 80.). Vezetőedző: Vas László.

Nyíregyháza SFC: Fejér – Fodor (Farkas, 59.), Papucsek, Jánvári – Svedjuk, Papp (Magyar, 36.), Végső, Szabó B. (Kalocsai, 81.), Györgyi (Kovács, 93.) – Ötvös (Hornyák, 59.), Hamed. Vezetőedző: Gálhidi György.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram