Döntetlenre végeztünk Szentlőrincen

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a Szentlőrinc otthonába látogatott NB II-es labdarúgócsapatunk, amely egyúttal zsinórban ötödik februári tétmérkőzést játszotta a szomszédos baranyai gárda ellen. A megviselt pályán már az elejétől kezdve inkább a küzdelem dominált, sokáig nem tudtak helyzetbe kerülni a felek, mígnem a 19. percben Nagy lövése szállt el a jobb felsőnk mellett. A 24. minutumban Geiger szerzett labdát, távoli lövése megpattant Hajagos előtt, aki csak második szándékra tudta megfogni a labdát.

A félidő vége előtt ismét a mieink előtt adódott lehetőség a vezetés megszerzésére. A 38. percben Óvári szöglete szállt be remekül a hazaiak kapuja elé, ahol Rácz érkezett a legjobb ütemben, védőnk közeli fejese azonban fölé szállt. Lendületben maradtunk a szünetig, a 39. percben Adamcsek lőtt kapura egy szabadrúgást a bal szélről, amit Hajagosnak kellett kiöklöznie. Nem sokkal utána Bartha lövését Rácz csúsztatta meg, míg a szentlőrinciek kapusának a bal alsó irányába elvetődve kellett védenie.

A fordulást követően Adamcsek szabadrúgását Preklet csúsztatta meg veszélyesen fejjel, de a labda elment a hazai kapu mellett. A 66. percben Futó óriási bedobását Rácz csúsztatta tovább, a menteni igyekvő Molnár azonban majdnem saját kapujába fejelt, de a szentlőrinciek megmentette a keresztléc. A folytatásban is becsülettel támadunk, a házigazdák azonban igyekeztek megállítani minden egyes próbálkozást. Az izgalmak az összecsapás végére maradtak, a 88. percben Harsányit ugratták ki, de a támadó csúnyán ellőtte a labdát a kapunk előtt.

Az összecsapását három perccel hosszabbította meg a játékvezető, s a végén gólt kiálthatott csapatunk. A 92. percben Futó bedobását Bajner csúsztatta meg, így helyzetbe hozva Némethet, aki védője mögül kibújva közelről a hazai kapuba talált, de a partjelző les miatt nem adta meg a gólt. Mint kiderült a felvételekből, téves ítélet született, így egy ponttal távozhattuk Szentlőrincről. Ezzel együtt csapatunk megőrizve tabellán elfoglalt 4. helyét, sorozatban negyedik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen.

Merkantil Bank Liga, 26. forduló
Szentlőrinc – PMFC 0-0 (0-0)
Szentlőrinc, Szentlőrinc SE Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács (Aradi, Bognár)

Szentlőrinc: Hajagos – Molnár, Dulló, Keresztes B., Nagy (Forgács, 83.)– Nikics (Hleba, 46.), Ujvárosi – Harsányi, Fröhlich (Torvund, 58.), Kapronczai (Gamil, 74.) – Matics (Mervó, 83.). Vezetőedző: Marián Sluka.

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Grabant (Bohata, 85.), Futó, Bartha (Kónya, 58.), Óvári (Tihanyi, 68.) – Geiger (Németh M., 85.), Adamcsek (Bajner, 58.). Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram