Édesapja születésnapján debütált az NB II-ben

A Szombathelyi Haladás ellen életében először lépett pályára az NB II-ben a 18 éves Szabó Zalán.

A Szombathelyi Haladás ellen 0-0-ra végződött hétközi hazai bajnoki mérkőzés egészen biztosan különleges és örök emlék marad fiatal játékosunk, a mindössze 18 éves Szabó Zalán számára, akit Vas László a 72. percben cserélt be. Ezzel sajátnevelésű támadónk átesett a tűzkeresztségen és életében először lépett pályára a PMFC színeiben az NB II-ben.

A 2002-es, pécsi születésű támadó szigetváron ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd rövid szentlőrinci megállót követően 2015-ben került a PMFC utánpótlásába. A Szabó Zalán a korosztályos együtteseinket végigjárva szépen ontotta a gólokat, ezzel is felhívva magára a figyelmet. Első profik közti pályára lépésének élményéről fiatal játékosunk számolt be:

– Boldog voltam, hogy megkaptam a lehetőséget Vas Lászlótól, akinek szerettem volna góllal meghálálni a bizalmat. Próbáltam mindent beletenni, erőt adott a társaktól kapott segítség. Külön öröm volt számomra, hogy a bemutatkozásom édesapám születésnapjával esett egy napra. A folytatásban az lesz a célom, hogy növelni tudjam a játékperceim számát – mondta Szabó Zalán.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram