Megérdemelt győzelem a Budaörs vendégeként

Az ősszel hazai pályán elszenvedett egygólos vereség után NB II-es csapatunk idegenben 1-0-ra legyőzte a Budaörsöt.

Vas László vezette NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a hét pont hátránnyal az ötödik helyen álló Budaörs átmeneti otthonául szolgáló Grosics Gyula Stadionban lépett pályára vasárnap délután. A két csapat őszi találkozóját a zöld-fehérek egy tizenegyesből szerzett góllal nyerték meg Pécsett. A tatabányai visszavágót jól kezdtük és rögtön megszerezhettük volna a vezetést. Az 1. percben Geigert tört be a tizenhatoson belülre, ahol már csak szabálytalanul tudták megállítani, a játékvezető mégis játékosunknak ítélt sárga lapot.

Bő tíz perccel később Adamcsek szöglete szállt remekül középre jobból, a labda Ráczot találta meg, aki azonban 10 méterről nagy erővel a bal alsó sarok mellé bólintott. Kicsivel később ismét Geiger tűnt el gyanús körülmények között a büntetőterületen belül, de a játékvezető ezúttal sem ítélt tizenegyest. A budaörsiek első lehetősége a 18. minutumban adott, ekkor Molnár lőtt 17-ről a bal alsó irányába, de egy védőnk szögletre tudta menteni a labdát. A 25. percben Adamcsek hiába talált be a vendéglátók hálójába, előtte Rácz sajnos lesen vette le a labdát.

A 29. percben a budaörsiek végezhettek jó helyről végezhettek szabadrúgást, a labdát Petneházi rúgta rá balról, ám a rövidnél Helesfay nagyot hárított. Később Kónya cselezgetett a tizenhatos jobb oldalvonalán belül, majd laposan a rövid felé lőtte a labdát, ám Adamcsek elől feltudtak szabadítani. Érezhető volt a vezetés megszerzése, ami aztán az első félidő ráadásában össze is jött. A 46. percben a játékrész során hibátlanul védő Helesfay korrigált saját hibáját, majd kirúgását követő gyors kontrát vezethettünk, amelynek végén Geiger passzát Adamcsek váltotta gólra, 0-1!

A fordulást követően is jobban kezdeményeztünk, az előny növelésére az 59. percben adódott komolyabb lehetőségünk, amikor Adamcsek szögletét követően előbb Rácz fejelt, majd ismétlését követően Preklet ötösön belüli csúsztatását fogta meg Kovács kapus. A folytatásban inkább a küzdelem dominált, az utolsó tíz percig egyik csapat sem tudott igazán veszélyes helyzetet kialakítani. Aztán a 85. percben Óvári szögletét követően a kipattanót Geiger 17-ről rúgta rá kapásból, ami Kovács nagy bravúrral tolt ki a keresztléc alól.

A hajrában Geiger ívelését a korábban csereként pályára lépő Bajner vette le mellel az ötös magasságában, majd éles szögből leadott közeli lövését megfogta Kovács. Újabb találat pedig már nem esett, így csapatunk végül megtartotta előnyét és újabb kapott gól nélküli meccsen megérdemelten nyert 1-0-ra a Budaörs ellen, megőrizve ezzel tabellán elfoglalt 4. helyünket. Csapatunk, amely hat meccse őrzi veretlenségét legközelebb hazai környezetben folytatja,  március 14-én vasárnap 12:45-kor a listavezető DVSC-t fogadjuk a bajnokságban.

Merkantil Bank Liga, 28. forduló
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Lovas (Bede, Belicza)
Budaörs – PMFC 0-1 (0-1)
Gsz.: Adamcsek (46.)

Budaörs: Kovács – Menyhárt, Zsidai, Kékesi, Marques-Airosa (Gyurácz, 70.) – Halmai Á. (Halácsi, 78.), Molnár Cs., Petneházi, Sajbán Miklós (Pethő, 46.) – Petró, Molnár (Csiki, 61.). Vezetőedző: Márkus Tibor.

PMFC: Helesfay – Sági (Króner, 55.), Rácz, Preklet, Katona – Futó – Grabant (Németh, 73.), Bartha (Óvári, 46.), Kónya – Adamcsek (Bajner, 65.), Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram