Következő ellenfelünk: Gyirmót FC Győr

Vasárnapi házigazdáink remek formában vannak, tavasszal eddig 7 győzelem mellett 3 döntetlent értek el.

NB II-es labdarúgócsapatunk a válogatott szünetet követően előbb a BFC Siófok vendégeként aratott 4-1-es sikert, míg legutóbb a Szolnoki MÁV FC-t győztük le itthon 2-1-re, így Vas László vezette újonc alakulatunk továbbra is őrzi tabellán elfoglalt 4. helyét. Pihenésre azonban nincs idő, hiszen rövid időn belül megint egy igencsak nehéz, idegenbeli bajnoki találkozóval folytatódik az erőltetett menet. A Merkantil Bank Liga 32. fordulójában az egy ponttal és egy hellyel előttünk álló Gyirmót FC Győr ellen lépünk pályára április 11-én, vasárnap 16:30-kor.

Az NB I-es és válogatott rutinnal is rendelkező vendéglátóink jelenleg egy tíz meccses veretlenségi szériát tudhatnak magukénak. Csertői Aurélék a tavaszi nyitányon 3-1-re nyertek Szombathelyen, majd a Budaörsöt, a listavezető DVSC-t és a BFC Siófokot is egyaránt 2-0-ra győzte le, Szolnokon pedig 2-1-es sikert értek el. Ezt követően 1-1-es döntetlent játszottak a DEAC-al, 0-0-ra végeztek a Szeged ellen, míg a szintén feljutásra esélyes Vasas vendégeként 1-1-et játszottak. Az elmúlt két forduló során az Ajkát 1-0-ra múlták felül, legutóbb pedig a Kaposvárt ütötték ki 5-1-re.

A Gyirmót FC Győr az eddigi 31 fordulóban 18 győzelemmel, 5 döntetlennel, 8 vereséggel, 44-25-ös gólkülönbséggel, valamint az így megszerzett 59 ponttal a 3. helyen áll, míg mi ebben a tekintetben 16-10-5-ös mutatóval, 42-20-as gólaránnyal és 58 ponttal a dobogó 4. fokáról várjuk a vasárnapi megmérettetést. Mindez amiatt sem lesz egyszerű, ugyanis a gyirmótiak pályaválasztóként 10-szer nyertek, 3-szor döntetleneztek és csupán 2 esetben maradtak alul. Erősségüket bizonyítja, hogy az Alcufer Stadionban 21 rúgott góljukkal szemben csak 5-öt kaptak.

A két csapat korábban 9-szer találkozott a második vonalban, az összesített mérleg kiegyenlített, a Pécs és a Gyirmót neve mellett egyaránt 4-4 győzelem szerepel és csupán 1-szer osztozkodtak a felek, de a gólok megegyeznek, 13-13 találatot jegyeztek eddig a csapatok. Kizárólag Gyirmóton már jóval a hazaiak voltak eredményesebbek, korábban ugyanis 4-ből 4-et megnyertek, sőt, 8 találatra 3 érkezett a pécsiek részéről. Legutóbb tavaly ősszel a Stadion utcában mérkőzött meg egymással a két gárda, akkor Geiger találatával 1-0-ra legyőztük a Gyirmótot.

A koronavírus járvány miatt, az érvényben lévő kormányrendelet értelmében a szurkolók sajnos továbbra sem láthatják élőben az április 11-én, vasárnap 16:30-kor kezdődő Gyirmót FC GYŐR – PMFC NB II-es találkozót, amely zárt kapuk mögött kerül lejátszásra, de mint ahogyan már megszokhatták, most sem maradnak le a mérkőzésről, ugyanis a pmfc.hu-n jelentkező szöveges tudósításunk, valamint a közösségi média felületeink beszámolója mellett, a Gyirmót hivatalos YouTube-csatornáján élő online streamen is követhetik a találkozó alakulását.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram