Emberhátrányban játszva szereztünk pontot

NB II-es labdarúgócsapatunk ötven percet emberhátrányban játszva 1-1-es döntetlenre végzett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen.

Vas László vezetésével az NB II 4. helyén álló együttesünk vasárnap a 12. pozícióban tanyázó Szeged-Csanád Grosics Akadémia gárdáját fogadta a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában. A kék-feketék ellen nehéz összecsapásra számíthattunk, hiszen a vendégek legutóbbi hét bajnoki mérkőzésükből csupán egyet veszítettek el, azt is a feljutásra esélyes Vasas FC ellen. Helyzetünket az nem könnyítette meg, hogy sérülés, valamint eltiltása miatt hat játékosunkra, köztük csapatkapitányunkra sem számíthatott a szakmai stáb.

Mindezek ellenére jól kezdtük a találkozót, a 6. percben Adamcsek baloldali szöglete tekeredett élesen a rövid felső felé, ám Prekletet és Ráczot is megelőzve Takács eltudta öklözni a labdát. A folytatásban is a PMFC támadott többet, majd a 19. minutumban Geiger tört be balról a szegediek kapujának előterébe, 12-ről a hosszú felsőt célozta meg, lövése azonban elszállt a kapu előtt. Nem sokkal utána ismét Geiger lódult meg a jobb oldalon, majd középre tálalt Hegedűsnek, aki elől Jovanovics szerelt az utolsó pillanatban.

A 23. percben Grumics lőtte fölé a tizenhatos bal sarkáról elvégzett szabadrúgását. A 28. minutumban Kóródi ugrott ki pontosan a jobb oldalon, de Helesfay remekül mozdult ki a kapujából, így a szegediek játékosa nem tudott kapura lőni. A 35. percben Kóródi jobb oldali centerezését követően Preklet mentett nagyot Varga elől. A 40. percben Rácz igyekezett nagyot menteni Kóródi elől, sikerült is eltalálnia a labdát, de ezzel együtt a szegedi középpályás is a földre került, emiatt a kétes esetet követően pedig védőnket piros lappal kiállította a játékvezető.

A félidő előtt Varga jobboldali szabadrúgása szállt veszélyesen a bal felsőnk felé, Helesfay rajta volt a labdán, ám végül nem kellett közbeavatkoznia. A szünetet követően egy szegedi beadás szállt el Grumics feje felett, a kipattanó Mohl elé került, akinek balról, 20-ről leadott hatalmas lövése hosszú felső felett ment el. Az 50. percben Grabant beadására Geiger csúszott be, akinek kissé hosszú volt a labda, amit így végül Takács szedett fel kapuja előtt. Három perccel ezután Dobos közeli lövését Helesfay védte bravúrosan, majd a kipattanót követően ismételt kapusunk.

Látszott tehát, hogy emberhátrányunk ellenére sem adtuk fel, tíz emberrel is nagy elánnal játszottunk, amelynek az 59. percben meg is lett az eredménye. Geiger kapott labdát a Szeged tizenhatosának előterében, és tizenhét méterről, kicsit balról védhetetlenül kilőtte a hosszú felsőt,1-0. Játékosunk szezonbeli 10. bajnoki góljával átvette a vezetést a PMFC házi góllövő listáján. A 77. percben aztán nem bírtuk a nyomást, Mohl remekül ugratta ki Vargát, aki balról laposan passzolt középre, a korábban csereként beálló Haruna pedig közelről egyenlített, 1-1.

A 84. percben Ódor cselezte be magát a tizenhatosunkon belülre, lövésébe Preklet remek pillanatban vetődött bele, szögletre mentve így a labdát és a végeredményt is. Ötven pernyi emberhátrányunk ellenére végül pontot tudtunk szerezni a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen, megőrizve tabellán elfoglalt 4. helyezésünket és négy meccsre növeltük veretlenségünket. Folytatás április 23-án, pénteken 20:00 órakor a listavezető Vasas FC vendégeként. A zárt kapus összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Merkantil Bank Liga 33. forduló
Pécs, PMFC Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Csonka (Kis, Rózsa)
PMFC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (0-0)
Gsz.: Geiger (59.), ill. Haruna (77.)
Kiállítás: Rácz (40., PMFC).

PMFC: Helesfay – Preklet, Gajág, Rácz L., Katona – Grabant (Tihanyi, 89.), Tölgyesi, Bartha (Kónya., 46.), Hegedűs – Geiger (Batizi-Pócsi, 74.), Adamcsek (Németh, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Szeged-Csanád GA: Takács – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl – Jovanovics, Oláh G. – Kóródi (Haruna, 66.), Varga., Dobos (Gajdos, 57.) – Grumics. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram