Rendhagyó utánpótlás díjátadó

Keleti János, U19-es kapusunk és Pál Barna, az U14-esek csapatkapitánya a kezdőkörben vehette át az Aranykesztyű és az Aranycipő díjat.

Klubunk a Focivilággal közösen tavaly ősztől minden bajnoki hónapban megjutalmazza az utánpótlásban pallérozódó játékosok kiemelkedő teljesítményét. Ennek érdekében életre hívtuk az Aranykesztyű és az Aranycipő díjat. Előbbi az adott hónap során legjobban teljesítő korosztályos kapusnak, míg utóbbi a hónap mezőnyjátékosnak jár.

Az immáron ötödik ízben odaítélt Aranykesztyű-díjat ezúttal Keleti János, U19-es labdarúgócsapatunk tehetséges kapusa érdemelte ki, akinek ajándékát – egy 20.000 Forint értékű kapuskesztyűt – Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója nyújtott át a Soroksár SC elleni szezonzáró félidejében a kezdőkörben.

Az Aranycipőt U14-es gárdánk csapatkapitánya, Pál Barna érdemelte ki április során nyújtott teljesítményével. Számára a díjat, egy 30.000 Forintos focicipőt Pál Gyula, egykori remek hátvédünk adta át, aki a PMSC mezét 1977-től 1981-ig 97 alkalommal viselte a legmagasabb osztályban, és aki nem mellesleg Barna nagypapája.

Balról jobbra: Kulcsár Árpád, Keleti János, Pál Barna, Pál Gyula. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Az odaítélés szempontja:

U12-től U19-ig bezárólag a bajnoki mérkőzéseken az edzők minden játékos teljesítményét pontozásos alapon és szöveges értékeléssel külön minősítik. Minden hónap végén a játékosok mérkőzés értékelésének az átlagát vesszük alapul, és az így legjobban teljesítő játékosok kapják az adott hónapban az értékes díjakkal is járó elismerést.

Amennyiben holtverseny alakulna ki akár a kapusok, akár a mezőnyjátékosok között, úgy egy szakmai csoport az edzés látogatottságot, edzésmunkát értékelve dönti el, hogy ki lesz a díjazott. Ha ezek után is holtverseny áll fent, úgy az az utánpótláskorú játékos kapja a díjat, akinek az iskolai tanulmányi átlaga jobb.

Keleti Jánosnak és Pál Barnának ezúton is szívből gratulálunk!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram