PMFC eSport: Tovább az osztályozóért

Vasárnap este a PMFC eSport ellenfele a bajnoki listavezető Future Gaming csapata volt.

A mérkőzés mindkét gárda számára fontos volt, hiszen 3 pont megszerzése a PMFC számára biztos osztályozót, a Future Gaming számára pedig bajnoki címet jelentett. Az első találkozó tapogatózó játékkal indult, sok hibával játszott mindkét gárda, meddő mezőnyfölényt a Future Gaming tudott kialakítani. Az első helyzetre a 31. percig kellett várni, ekkor Ajlik ugratta ki Barbalicsot aki Szemán és Karpierz szorításában lőni tudott, de Poór hárította a bombáját. A második játékrészre megtalálta a ritmust a pécsi csapat, szép lassan átvette a játék irányítását a mecseki gárda. Az 59. percben Rab kapott labdát Váraditól, átverekedte magát az előtte tornyosuló Hujberen, majd 17 méterről célba vette a hosszú felsőt, a játékszer a kapufáról vágódott a szélen érkező Tamás elé, a beadást ismét Rab fejelte el, de a labda a kapu fölé szállt. A félidő végére teljesen a kapujához szegezte a Future-t a Pécs, de minden lövésre odaért egy blokkoló láb, így maradt 0-0 a végeredmény.

A második találkozó Future helyzettel indult, a 6. percben Barbalics lövését Poór védeni tudta. A 18. percben Váradi passzával Vidákovics fordult a kapu felé és 18 méterről tüzelt, de a lövést Blasedomi hárította. A szögletet Karpierz bólintotta kapura, de a Future kapusa ismét védeni tudott. A 21. percben Kovács passzolt Güldnerhez, aki tökéletesen szolgálta ki Horvátot, az egy év után ismét pályára lépő támadó pedig a kapuba gurított, azonban a partjelző emelte a zászlót, a játékvezető pedig les címén érvénytelenítette a gólt. A 28. percben Rab ívelte középre a játékszert Kovács a védője szorításában kapura tudott bólintani, de Blasedomi ismét a helyén volt és hárítani tudott. A 36. percben egy tetszetős szabadrúgást követően Barbalics fejelhetett, de az u21-es Európa Bajnok támadó célt tévesztett, fejese méterekkel kerülte el a pécsi kaput. A 41, percben a PMFC jutott szabadrúgáshoz, Güldner Horvátnak passzolt, aki 15 méterről vette célba a Future kapuját, de Blasedomi ismét hárított.

A második félidőben hatalmas labdabirtoklási fölényt alakított ki a PMFC, azonban az utolsó passzokba mindig bele tudott nyúlni egy Future védő és az ellenfél kontrából tudott veszélyt kialakítani. A 61. percben egy ilyen kontrát vezethetett a Future Gaming, Bogri adott 30 méteres keresztlabdát a védőjétől elszakadó Desicsnek, Aki az ötös sarkáról kapásból tüzelt, de Poór hatalmas bravúrral hárított. A 79. percben ismét egy Future Gaming kontra jelentett veszélyt, Ajlik labdájával Barbalics lépett ki, 12 méterről leadott lövését azonban Poór kitornázta a bal felső sarokból. A találkozó végén a 92. percben egy labdaszerzést követően Karpiez indította a saját térfeléről induló Vidákovicsot aki egy-az-egyben indulhatott a kapu irányába, azonban a játékvezető úgy döntött, jó lesz az a döntetlen, így a ziccert a hármas sípszó szakította meg, és 0-0-nál véget ért a találkozó. Ezzel az eredménnyel csapatunk továbbra is a harmadik helyen áll, 4 pontra a második, utolsó fordulóbeli ellenfél Hajdúnánás mögött, az előny pedig 5 pont a követő Sopron előtt.

A találkozók után Benko Imre a következőket mondta:

„Van az a mondás, hogy mindig az a legjobb csapat, amelyet a pályára küldesz. Azt hiszem ez most is beigazolódott. A felforgatott felállás és taktika tökéletesen működött annak ellenére is, hogy két kulcsjátékosunk távozott a hétvége előtt. A szerencsével továbbra is hadilábon állunk – gondolok itt a kapufára-, a bíró ténykedését meg inkább ne is firtassuk… Ha az eredménnyel nem is annyira (jobb lett volna inkább 3-3 ponton osztozni), a mutatott játékkal teljes mértékben elégedett vagyok. A következő fordulóban minden eldől. Két mérkőzésen múlik, hogy hol folytatjuk jövőre.”

PMFC eSport – Future Gaming 0-0 (0-0)
PMFC: Poór – Karpiez, Szemán, Benko, Molnár – Váradi, Tamás, Rab, Güldner – Horvát, Vidákovics

Future Gaming – PMFC eSport 0-0 (0-0)
PMFC: Poór – Karpierz, Szemán, Tamás, Molnár – Váradi, Kovács, Rab, Güldner – Horvát, Vidákovics

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram