Szép jövő előtt az U16-os és U14-es leányok

A PMFC-Sportolda U16-os leány csapata a 6., míg az U14-esek a harmadik helyen zárták a bajnokságot. A két korosztályos együttes edzője, Balboaca Augustin és Balboaca Sergiu értékelte a szezont.

– Két éve kaptunk először lehetőséget az indulásra a kiemelt bajnokságban. A PMFC és a Pécsi Sportolda által biztosított kitűnő körülmények elősegítették a lányok folyamatos fejlődését – így Balboaca Augustin. – Nagyon jó edzéslátogatásoknak köszönhetően a bajnokságban is jól szerepeltünk. Az élcsapatok ellen -, mint a Felcsút, vagy a Ferencváros – tisztességes vereséget szenvedtünk, a többi rivális ellen pedig nagyon szoros mérkőzéseket, rangadókat játszottunk. A védekezésünk nagyszerű volt, ahogy a labdaszerzésünk és a labdakihozatalunk is, a támadó játékunk az, amit még nem tudtunk arra a szintre hozni, ami szükséges lenne. Ennek igen egyszerű az oka, nagyon fiatal a csapat, a 2-3 év és 10-20 kg különbség mellett a rutin és a tudás, ami egyelőre ellenfeleink oldalán áll. Kiemelném a 12 éves Turi Borit, aki a 16 mérkőzésen 17 gólt szerzett, ezzel 3. helyen zárta a bajnokság góllövő listáját! Úgy érzem, a lányoktól megszokott kemény munka mellett az új igazolásokkal egy nagyon sikeres következő szezon előtt állunk. Ehhez keményebb alapozással, minőségi edzőmérkőzésekkel és még több csapatépítő programmal készülünk a lányok számára – tekintett előre az U16-osok edzője.

– Amikor az őszi szezonban nyertünk, akkor nagyobb arányban győztünk, amikor pedig veszítettünk, akkor nagyobb különbséggel maradtunk alul, mint a tavaszi szezonban – vette át a szót Balboaca Sergiu. – Ez azt is mutatja, hogy támadásban rosszabbul teljesítettünk, viszont védekezésben pedig sokkal jobbak voltunk, ez látszik is a két 1-0-os vereségben az FTC és az MTK ellen. A lányok nagyon sokat fejlődtek a támadások felépítésében és labdabiztonságban, viszont azt is látni kell, hogy a labda nélküli mozgásokon kell még javítani, hogy még hatékonyabbak legyünk. A keretben volt hat 2009-es születésű lány, akik 2 évvel fiatalabbak voltak a legtöbb ellenféllel szemben és olyan is volt, amikor ők egyszerre voltak a pályán, tehát azt gondolom, hogy nagyon sokat tanulhattak ebben a szezonban, amit akár a következő szezonban a saját előnyükre tudják majd fordítani. Gratulálok az egész csapatnak a bajnokságban megszerzett 3. Helyért, ehhez mindenki egytől egyik kellett! A csapat házi gólkirálya Turi Bori lett 19 góllal. A szezon legjobb játékosa pedig magasan a 2009-es születésű Kovács Nóra, aki 15 gólt szerzett és legalább ennyi gólpasszt is adott még pluszban – emelte ki végül a PMFC-Sportolda U14-es trénere.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram