Gyászol a PMFC-család: elhunyt Konrád János

Életének 75. évében elhunyt Konrád János, a Pécsi Dózsa és a PMSC korábbi ötszörös válogatott labdarúgója.

Az 1946. augusztus 22-én, ma Mároknak hívott Hercegszentmártonban született védő a PMFC lila-fehér jogelődjénél nevelkedett, majd itt is vált profi labdarúgóvá. A Pécsi Dózsát, illetve később a PMSC-t kizárólag az első osztályban majd tíz éven keresztül, 1965-től 1975-ig szolgálta játékával.

Ezalatt nem kevésszer lépett pályára, egészen pontosan 274 alkalommal igyekezett megkeseríteni az ellenfelek támadóinak életét. Többnyire sikerrel tette mindezt, sőt nevéhez öt NB I-es gól is fűződik. Rátermettségére a válogatottnál is felfigyeltek, 1970-ben 5-ször – Lengyelország, Svédország, NSZK, Ausztria és Svájc ellen – ölthette magára a nemzeti címeres mezt.

Konrád János részese volt a pécsi labdarúgás egyik legsikeresebb korszakának is, hiszen a vidék legjobban szereplő együtteseként, nagyszerű társaival együtt kiharcolták a nemzetközi kupaszereplés jogát. Az EVK-ban, vagyis az Európai Városok Kupájában olyan gárdák ellen játszottak a ’70-es évek elején, mint az angol Newcastle United, vagy az olasz Juventus.

Konrád János emlékét örökké megőrizzük! Nyugodjék békében!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram