PMFC eSport: Osztályozó a feljutásért

Vasárnap este a HPCL másodosztályának utolsó játéknapján, a PMFC eSport ellenfele a Hajdúnánás FK-Goolasso csapata volt.

A találkozót óriási várakozás előzte meg mindkét fél részéről, hiszen ez a találkozó döntött az ezüstérem és a bronzérem sorsáról is. A PMFC számára egy döntetlen elég volt a biztos bronzéremhez, két győzelemmel azonban az ezüstérem is meglehetett, ráadásul még a Badacsonyi Camping lakói is félretették az Európa Bajnokságot és ezt az epikus küzdelmet nézték.

Az első találkozót a Hajdúnánás kezdte aktívabban, több veszélyesnek tűnő támadást is vezetett a fekete mezes csapat, de a pécsi csapat szervezett védekezését nem sikerült áthatolniuk. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék és az első igazi helyzetet a PMFC-nek sikerült kialakítania. A 32. percben Czuppon passzolt Vidákovicshoz, a pécsi támadónak sikerült befordulnia Joey mellett és 12 méterről a válogatott kapuját több világversenyen is védő kapus, Sándor mellett a kapuba bombázott. A játék képe a félidő hátralevő részében sem változott, a pécsi csapat próbálta nyugtatni a labdát és labdatartásra törekedett, a védelem pedig jól állta a sarat és nem hagyta lehetőséghez jutni a Hajdúnánás támadóit. A második játékrész is az első forgatókönyvét követte, foggal körömmel küzdöttek egymással a csapatok. Az 58. percben ismét villant a pécsi támadósor, Czuppon készítette le a labdát Güldnernek, aki 20 méterről tüzelt, de lövését Sándor bravúrral hárította. A félidő utolsó 20 percében mindent egy lapra feltéve támadott a Hajdúnánás, de igazi helyzetet továbbra sem sikerült kialakítania a HFKG-nek, a pécsi kontrák viszont életveszélyesnek bizonyultak. A 82. percben Rab ugratta ki Czuppont a bal oldalon, a pécsi támadó elhúzott Vittorio mellett és középre gurításra pedig Güldner érkezett, lövését Sándornak sikerült védenie. A 91. percben Güldner ugratta ki Vidákovicsot, aki két védő szorításában lőhetett 20 méterről, de lövése a kapu felett hagyta el a játékteret, így maradt az 1-0 végeredménynek.

A második találkozót hatalmas elánnal kezdte a pécsi csapat, a 4. percben Güldner labdájával Vidákovics lépett ki a jobb oldalon, a középre gurítását Czuppon pofozta 5 méterről a Hajdúnánás kapujába. A 17. percben Czuppon ugratta ki Vidákovicsot, támadónk pedig nem kegyelmezett, 12 méterről bombázott Sándor kapujába. A 27. percben Rab adott be szögletet a bal oldalról, középen Karpierz fejelt, de a játékszer a kapu felett hagyta el a játékteret. A 36. percben Temesvári tudott kilépni a pécsi védők között, a középre adott labdájára Herczeg érkezett és 10 méterről bombázott a pécsi kapuba. A gólt követően támadásban maradt a Hajdúnánás, a 39. percben Temesári labdájával Petróczi léphetett ki, 10 méterről leadott lövését Poór védte hatalmas bravúrral. A 49. percben egy bírói döntés borzolta a kedélyeket, Karpierz szerelte Temesvárit 17 méterre a pécsi kaputól, azonban a játékvezető szabálytalannak ítélte a kikockázott felvételek szerint is szabályos szerelést. A szabadrúgáshoz Zelei állt oda és kapura küldte a labdát amit Poór védett, de úgy ért a labdába, hogy a játékszer a fizikát meghazudtoló módon Kele fejére esett aki köszönte szépen, boldogan bólintott az üres kapuba… A gól szemmel láthatóan megfogta a pécsi csapatot és a Hajdúnánás maradt támadásban, az 58. percben Herczeg gurította vissza lövésre a labdát Zeleinek, de a 13 méterről leadott bombát Poór védte. A 80. perctől a PMFC már mindent egy lapra feltéve 4 csatárral támadott, de sajnos veszélyes helyzetet már nem sikerült kialakítani, így maradt a 2-2.

Ezzel a szerzett 4 ponttal csapatunk végül bronzéremmel zárta a bajnokságot és kiharcolta az osztályzó mérkőzés lehetőségét, amelyen a Grosics Akadémia eSport lesz az ellenfél vasárnap.

A találkozók után Poór Tamás a következőket mondta:

„Továbbra sincs szerencsénk… Az idényben talán ma játszottunk a legjobban, elképesztően büszke vagyok a srácokra. Azt hogy az első két helyezett ellen négy mérkőzést lehoztunk veretlenül és abból hármat kapott gól nélkül, elképesztő fegyelmezettségről tett tanúbizonyságot. Régen az edzőm azt mondta, hogy mindig az a legjobb csapat akit aznap pályára küldesz. Ezt a srácok ma ismét bebizonyították. A keretünk megfogyatkozott, elvesztettünk kiváló játékosokat az utolsó fordulókra, de akik a pályán voltak, azok szívvel-lélekkel harcoltak a piros-fekete mezért.
A szezonnak még nincs vége, a Grosics Akadémiát szerettük volna a legkevésbé osztályzós ellenfélnek, de ha így tudunk játszani továbbra is mint ma, akkor van esélyünk arra, hogy a következő szezont az első osztályban kezdjük.”

Hajdúnánás FK-Goolasso – PMFC eSport 0-1 (0-1)
PMFC: Poór – Szemán, Karpierz, Tamás, Földvári – Váradi, Kovács, Rab, Güldner – Czuppon, Vidákovics
G.: Vidákovics

PMFC eSport – Hajdúnánás FK-Goolasso 2-2 (2-1)
PMFC: Poór – Szemán, Karpierz, Tamás, Földvári – Váradi, Kovács, Rab, Güldner – Czuppon, Vidákovics
G.: Vidákovics, Czuppon ill. Herczeg, Kele

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram