Májusi utánpótlás díjazottjaink

Meggyes Attila (U14) mellett Vas Bence (U16) a Focivilág üzletében vehette át az Aranykesztyű és az Aranycipő díjat.

Klubunk a Focivilággal közösen tavaly ősztől minden bajnoki hónapban megjutalmazza az utánpótlásban pallérozódó játékosok kiemelkedő teljesítményét. Ennek érdekében hívtuk életre közösen az Aranykesztyű és az Aranycipő díjat. Előbbi az adott hónap során legjobban teljesítő korosztályos kapusnak, míg utóbbi a hónap mezőnyjátékosnak jár.

Az ezúttal sorrendben már a hatodik ízben odaítélt Aranykesztyű-díjat a 2007-es születésű Meggyes Attila, U14-es labdarúgócsapatunk tehetséges kapusa érdemelte ki, akinek ajándékát – egy 20.000 Forint értékű kapuskesztyűt – Sólyom Csaba, a PMFC egykori kiváló hálóőre, a klub jelenlegi kapusedző koordinátora nyújtott át a Focivilág üzletében tartott díjátadó ünnepségen.

Meggyes Attila, május hónap Aranykesztyű-díjasa

Az Aranycipőt-díjat U16-es gárdánk játékosa, a 2005-ös születésű Vas Bence érdemelte ki május során nyújtott teljesítményével. Számára a díjat, egy 30.000 Forintos focicipőt Szabados József, egykori remek hátvédünk adta át, aki a PMFC-t kisebb szünet közbeiktatásával 230 NB I-es és NB II-es mérkőzésen erősítette, míg jelenleg az NB II-es felnőtt csapat asszisztens edzőjeként dolgozik.

Vas Bence, május hónap Aranycipő-díjasa

Az odaítélés szempontja:

U12-től U19-ig bezárólag a bajnoki mérkőzéseken az edzők minden játékos teljesítményét pontozásos alapon és szöveges értékeléssel külön minősítik. Minden hónap végén a játékosok mérkőzés értékelésének az átlagát vesszük alapul, és az így legjobban teljesítő játékosok kapják az adott hónapban az értékes díjakkal is járó elismerést.

Amennyiben holtverseny alakulna ki akár a kapusok, akár a mezőnyjátékosok között, úgy egy szakmai csoport az edzés látogatottságot, edzésmunkát értékelve dönti el, hogy ki lesz a díjazott. Ha ezek után is holtverseny áll fent, úgy az az utánpótláskorú játékos kapja a díjat, akinek az iskolai tanulmányi átlaga jobb.

Meggyes Attilának és Vas Bencének ezúton is szívből gratulálunk! Köszönjük a támogatást a Focivilágnak!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram