Bukrán Erik a kapuba érkezik

A korábban Angliában pallérozódó 24 éves hálóőr a DVTK-tól igazolt át a PMFC-hez.

Bemutatjuk a PMFC hetedik nyári érkezőjét, Bukrán Eriket, akivel klubunk mindenben megállapodott, így a 24 esztendős, korábban a DVTK kapuját az élvonalban is védő 195 centiméter magas hálóőr NB II-es labdarúgócsapatunkban folytatja pályafutását. Az 1996. december 6-án napvilágot látott játékos szülővárosában, a Heves megyei Pétervására utánpótlásában nevelkedett, majd az Egerben és a Honvédnál eltöltött évek során tehetségére angliai szakemberek is felfigyeltek. 2015-ben a Bolton szerződtette le, majd megjárta a Hull City-t, míg nem sokkal 18. születésnapját követően profi szerződést is kapott, s rövid időre kölcsönbe került a Scarborough Athletichez.

A szigetországban szerzett tapasztalattal felvértezve 2016 őszén hazatért és a DVTK-ban folytatta pályafutását az ekkor az életkorát tekintve még mindig ifjú kapus, aki 2017. március 11-én a Videoton elleni idegenbeli mérkőzésen bemutatkozott az OTP Bank Ligában. A korábbi U20-as utánpótlás válogatott kapus az elmúlt öt évét Miskolcon töltötte, ahol a harmadosztályú tartalék együttesben 108 meccsen állt a gólvonalon, 4-szer a kupában kapott lehetőséget a diósgyőrieknél, míg az élvonalban 13 találkozón védett. A DVTK a 2020/21-es szezon végén búcsúzni kényszerült az NB I-től, eközben NB II-es csapatunk szakmai stábja Helesfay Donát mellé mindenképpen egy rutinos és ambiciózus kapussal igyekezett erősíteni.

Bukrán Erik a PMFC hetedik nyári érkezője

– A pályán a kemény munkában, az öltözőben pedig a jó hangulatban hiszek. Ez a kettő adva van Pécsen – kezdte Bukrán Erik. – Az elmúlt évekért köszönettel tartozom a DVTK-nak, ám szívem mélyén én is vágytam a váltásra. A harkányi edzőtáborban kapcsolódtam be a munkába, ahol Helesfay Donát egyből bevezetett a csapat életébe. Fontosnak tartom, hogy ellenfelek vagyunk és nem ellenségek. Habár jól védett az elmúlt szezonban, azért érkeztem, hogy adott esetben levegyem róla a kapusmezt. A játékrendszer nem ismeretlen számomra, miként az sem, hogy a tizenhatoson kívül sokat kell lábbal hozzáérni a labdához. Sokra hivatott a csapat, azon leszek, hogy közösen érjük el a célokat – tette hozzá újonnan érkezett kapusunk.

Hetedik nyári igazolásunk kiválasztásáról Kulcsár Árpád sportszakmai igazgató nyilatkozott:

– Hermány Bence távozásával kapus után néztünk, s az volt a célunk. hogy olyan fiatal hálóőrt találjunk, aki már rendelkezik rutinnal, és ezáltal abszolút vetélytársa legyen Helesfay Donátnak. A napi, heti munka alapján dönti majd el a szakmai stáb, hogy kinek szavaz bizalmat a kezdőben. Bukrán Erikre azért is esett a választásunk, mert egy NB I-es klub kötelékébe tartozott, illetve több játékosunkhoz hasonlóan külföldi tapasztalattal bír. Sosem véletlen, ha valakiben potenciált látnak a külföldiek. Bár az azóta már hozzánk hasonlóan másodosztályú Diósgyőrtől érkezett, úgy döntött, egyet hátra kell lépnie, hogy innentől kezdve viszont velünk együtt kettőt léphessen előre – mondta Kulcsár Árpád.

Névjegy: Bukrán Erik
Születésnap: 1996.12.06.
Születési hely: Pétervására
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Kapus
Magasság: 195 cm
Testsúly: 94 kg
Előző klubja: DVTK

Bukrán Eriknek sok sikert kívánunk piros-feketében!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram