Svedyuk Alex piros-feketében folytatja

A 24 esztendős középpályás legutóbb a Nyíregyháza Spartacus FC gárdáját erősítette.

NB II-es labdarúgócsapatunk hatodik nyári igazolása Svedyuk Alex, aki 1996. július 11-én született az ukrajnai Szentmiklóson. A 24 esztendős, magyar állampolgárságú középpályás 2015 nyarán a Békéscsaba színeiben az NB I-ben, valamint a lila-fehérek második számú együttesében szerepelt, majd pedig a harmadosztályú Cigánd, valamint a Jászberény együtteseit erősítette.

A gyors és kombinatív labdarúgó 2019-től az NB II-es Nyíregyháza játékosaként folytatta pályafutását: a 2019/20-as és a 2020/21-es évadban összesen 62 bajnokin, illetve 2 kupameccsen szerepelt a Szpariban. Első gólját 2019. november 10-én, a Szeged ellen szerezte meg a másodosztályban: a labdával a saját tizenhatosától a pályán végigrobogva védhetetlenül kilőtte a jobb felsőt 30-ról.

Svedyuk Alex szerződése nyáron lejárt a Nyíregyháza Spartacus FC-nél, így a középpályás szabadon igazolhatóvá vált. A játékos erényire NB II-es labdarúgócsapatunk szakmai stábja ugyanakkor már az előző szezon során lejátszott egymás elleni találkozók során is felfigyelt, s klubunk a napokban mindenben megállapodott vele a közös pécsi folytatást illetően.

Svedyuk Alex a PMFC hatodik nyári érkezője

– Kellemes fogadtatásban volt részem az öltözőben, nagyon befogadó közösségbe kerültem. Korábbi csapataimhoz képest merőben mások a taktikai elvárások, sokkal támadóbb szellemben futballozik a Pécs, de igyekszem a felkészülési időszak alatt gyorsan elsajátítani a játékrendszert. Szeretnék a bajnokságban segíteni a csapatban és meghálálni a bizalmat – tette hozzá Svedyuk Alex.

Hatodik nyári érkezőnk kapcsán Kulcsár Árpád sportszakmai igazgató beszélt:

– Az előző szezon után hat játékosnak köszöntük meg a klubért és a csapatért végzett munkáját. Az ő helyükre kerestük azokat a labdarúgókat, akik erősítést jelentenek az új bajnoki idényben az NB II-es együttesnek. Az eddig érkezők abszolút beleillenek a szakmai stábbal meghatározott játékos profilba, akárcsak a most bejelentett Svedyuk Alex, aki középpályásként nálunk folytatja pályafutását – nyilatkozta Kulcsár Árpád.

Névjegy: Svedyuk Alex
Születésnap: 1996.07.11.
Születési hely: Szentmiklós (Ukrajna)
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Középpályás
Magasság: 177 cm
Testsúly: 73 kg
Előző klubja: Nyíregyháza Spartacus FC

Svedyuk Alexnek sok sikert kívánunk piros-feketében!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram