Pont nélkül rajtoltunk a Haladás ellen

NB II-es labdarúgócsapatunk egygólos vereséget szenvedett a Szombathelyi Haladás elleni küzdelmes bajnoki nyitányon.

Vas László vezette NB II-es labdarúgócsapatunk hétfő este hazai pályán, a Szombathelyi Haladás ellen kezdte meg szereplését a Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezonjában. Az első forduló záró mérkőzésére közel 2500-an látogattak ki a PMFC Stadionba, ahol remek hangulat uralkodott. Az ezúttal tiszta fekete szerelésben pályára lépő együttesünk kezdőjében két új nyári igazolásunk, Ivanovic és Bíró és helyett kapott. Az összecsapás elején gyorsan helyzetbe kerültünk, Geiger balról a tizenhatoson belülről, 13 méterről lőtt a rövid alsó irányába, míg Rózsa csak másodjára tudta megfogni a labdát.

Mezőnyfölényünk további gyors támadásokat eredményezett, mígnem a 14. percben egy kényszerű cserét kellett végrehajtanunk. Egy erős szombathelyi lövés Ivanovic alkarját találta el, amely etörött, így fiatalunkra előreláthatólag hosszabb kihagyás vár. A csere okán ismét egy újonc, Kövesdi debütált csapatunkban. Nem sokkal utána a szombathelyiek közül Tóth került ziccerbe, de Helesfay bravúrosan védett! A 22. percben Bartha csavart kapura egy jó helyről megítélt szabadrúgást, ami nem sokkal szállt el a rövid felső felett. A félidő hajrájában váratlanul megszerezte a vezetést a Haladás. A 47. percben Délczeg beadását Tóth értékesítette közelről, 0-1.

A szünetben kettőt cseréltünk: Geiger helyett Svedyuk, míg Hegedűs helyett Marques folytatta, így ismét két debütálót köszönthettünk a pályán! A 49. percben Sági ívelte be jobbról a labdát a vendégek tizenhatosán belülre, Bírót és Kövesdit azonban megelőzte a kapujából kifutó Rózsa. A folytatásban több lehetőségünk volt az egyenlítésre, előbb Króner félfordulatból leadott lövését fogta meg Rózsa. Nem sokkal utána pedig Futó ballábas lövése 17-ről alig ment el valamivel a bal alsó mellett. A hajrában Rácz közeli fejesét fogta bravúrral Rózsa, így nem változott az eredmény. Folytatás vasárnap a Szentlőrinc vendégeként Kaposváron.

Merkantil Bank Liga, 1. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 2500 néző. Vezette: Oláh (Aradi, Kovács)
PMFC – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)
Gsz.: Tóth (45+2.)
Sárga lap: Futó (26.), ill. Csilus (69.), Holdampf (80.)

PMFC: Helesfay – Sági, Króner, Rácz, Katona – Ivanovic (Kövesdi, 14.), Futó, Bartha (Hursán, 63.), Hegedűs (Marques, 46.) – Geiger (Svedyuk, 46.), Bíró (Tihanyi, 66.). Vezetőedző: Vas László.

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh, Bosnjak – Szekér, Holdampf, Kiss, Doktorics (Csilus, 58.) – Délczeg (Romic, 79.), Tóth (Horváth, 69.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

A mérkőzés online közvetítése ITT olvasható vissza!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram