Küzdelmes döntetlen a Szentlőrinc ellen

NB II-es labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Szentlőrinc vendégeként Kaposváron.

A Merkantil Bank Liga 2. fordulójában a Szentlőrinc együttesének vendégeként folytatta bajnoki szereplését Vas László vezette NB II-es gárdánk. A két baranyai együttes összecsapására ezúttal ”semleges” helyszínen, a kaposvári Rákóczi Stadionban került sor, ahol a Szentlőrinc pályafelújítás miatt fogadja ellenfeleit az őszi szezon elején. A küzdelmes találkozó első percében komoly gólszerzési lehetőségünk adódott, Futó baloldali bedobását elsőre felszabadították a hazaiak, majd az ismétlésből leadott lövés veszélyesen szállt el a szentlőrinci kapu előtt. Hat minutummal később a hazaiak is helyzetbe kerültek, ekkor Tamás közeli lehetősége ment el a kapunk mellett. A folytatásban nagy harc folyt a pályán, mindkét együttes igyekezett előnybe kerülni, Hajagos mellett Helesfay is többször szép védést mutatott be.

A fordulást követően ismét nagy mezőnymunka zajlott a pályán, mígnem a 65. percben Bényei góljával megszerezte a vezetést a Szentlőrinc. Csapatunk ugyanakkor mindent megtett az egyenlítés érdekében, amelyre nem is kellett sokáig várni, hiszen a szünetben csereként pályára lépő Adamcsek a 71. percben klasszis módon, fordulásból lőtte ki védhetetlenül a piros-feketék hálóját. A folytatásban többet tettünk a siker érdekében, ám a helyzetek ezúttal kimaradtak, így végül a tikkasztó hőség ellenére hajtós iramot hozó baranyai összecsapás 1-1-gyel, illetve pontosztozkodással ért véget. NB II-es labdarúgócsapatunk egy vereség és egy döntetlen után legközelebb hazai közönség előtt szerezheti meg szezonbeli első győzelmét, ellenfelünk augusztus 15-én, vasárnap 19:00 órakor a Budaörs lesz.

Merkantil Bank Liga, 2. forduló
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 500 néző. Vezette: Kovács Imre (Huszár Balázs, Kiss Balázs)
Szentlőrinc – PMFC 1-1 (0-0)
Gsz.: Bányai (65.), ill. Adamcsek (70.)

Szentlőrinc: Hajagos – Erdélyi, Keresztes, Tamás, Németh – Havas, Jancsó (Szinanovics, 69.) – Harsányi (Cenaj, 69.), Bányai, Maduka (Kiss-Szemán, 46.) – Grumics (Törőcsik, 89.). Vezetőedző: Marián Sluka.

PMFC: Helesfay – Sági (Kónya, 46.), Rácz, Dávid, Katona – Svedjuk, Futó (Bartha, 69.), Hursán (Tölgyesi, 69.), Marquez-Airosa (Grabant, 61.) – Geiger, Bíró (Adamcsek, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram