Emberhátrányban mentettünk döntetlenre

NB II-es csapatunk tíz emberrel végzett 1-1-es döntetlenre a Budaörs elleni eseménydűs hazai bajnokin.

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójában a Budaörs együttesét fogadtuk vasárnap este hazai közönségünk előtt. A fővárosiak ellen sérülés és eltiltás miatt több hiányzónk volt, mindez azonban nem látszott meg a teljesítményen, hiszen már az találkozó elejétől kapujához szögeztük ellenfelünket. Az 1. percben Svedyuk előtt adódott lehetőség, majd a 3. percben Hegedűs kísérlete ment el nem sokkal a fehér mezesek kapuja mellett. A továbbiakban is több helyzetünk adódott, a 12. percben Adamcsek szabadrúgása szállt fölé, míg alig egy minutummal később a vendégek Hegedűs elől mentettek az utolsó pillanatban.

A 17. percben egy budaörsi szögletet Molnár csúsztatott meg a rövidnél, de Helesfay hatalmas bravúrral hárítani tudott a gólvonal előtt. Alig valamivel ezután Marques jobboldali beadására Kövesdi csúszott be, ám Dala jó ütemben érkezett ki és felszedte a labdát. Több helyzetünk ellenére a 26. percben megszerezte a vezetést a Budaörs, a hátsó megingást követően a labda az üresen érkező Balázs elé került, aki Helesfay felett 10-ről a kapu közepébe lőtt, 0-1. Csapatunk több helyzetet dolgozott ki az egyenlítés érdekben. A 35. percben Marques veszélyes fejesét fogta meg Dala.

A félidő vége előtt öt perccel Marques tört le jobbról az alapvonalig, majd középre centerezett, ahol Tölgyesi érkezett tisztán, középpályásunk 16-ről szabadon lőhetett, de labdája elszállt a keresztléc felett. A 41. percben Hegedűs védője szorításában az alapvonalról nyeste kapura a labdát, Dalának közbe kellett avatkoznia és kitolnia a lehulló labdát. A 45. percben Rácz fejesét még kitolta Dala, majd Króner ismételhetett fejjel, ám ezúttal egy budaörsi a gólvonalról mentett lábbal. A hosszabbításban aztán Króner fejesét hárított nem kis bravúrral a Budaörs kapusa.

A fordulást követően az 52. percben közvetett szabadrúgást végezhetett a Budaörs a tizenhatosunkról, szerencsére Petneházi lökete a bal kapufáról pattant kifelé. Az 56. minutumban Svedyuk ívelte be a labdát, amit Adamcsek csúsztatott meg fejjel, az elvetődő Dala azonban hatalmasat mentett a gólvonalon. A folytatásban tovább nyomtunk, s Svedyuk többször is veszélyeztetett, ám a 63. percben emberhátrányba kerültünk, miután a korábban csereként pályára lépő Kónya véleményes körülmények között a kiállítás sorsára került. Ráadásul az eset kapcsán Vas László vezetőedzőt is elküldte a kispadról a játékvezető.

A 65. percben a kiállítás mellé megítélt büntetőt Balázs végezte el, ám a bal alsó felé elvetődő Helesfay szögletre mentett. Csapatunk emberhátrányban is sokat tett az egyenlítés érdekében, a 71. percben Katona tört kapura középen, akit nem vettek komolyan a budaörsi játékosok, védőnk pedig el is vállalta a lövést, amit Dala bravúrral megfogott. A vendégek kapusa később ismét nagyot mentett, ám a 79. minutumban már nem menthette meg csapatát a góltól. Egy távoli bedobást követően Rácz pörgetett be a labdába, amely a kapuban kötött ki, 1-1. Több gól már nem született, csapatunk megérdemelten szerzett pontot a Budaörs ellen. Folytatás szerdán a Soroksár ellen.

Merkantil Bank Liga, 3. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 2000 néző. Vezette: Farkas Tibor (Kovács Gábor, Vörös Dániel).
PMFC – Budaörs 1-1 (0-1)
Gólszerző: Rácz (79.), ill. Balázs (26.).

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Króner, Rácz, Katona – Marques-Airosa (Geiger, 56.), Futó, Tölgyesi (Bíró, 78.), Hegedűs (Kónya, 46.) – Kövesdi (Dávid, 46.), Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.

Budaörs: Dala – Menyhárt (Tóth, 6.), Zsidai, Kékesi, Kapronczai – Petneházi, Molnár (Lengyel, 76.) – Vankó, Sajbán, Winkler – Balázs (Halácsi, 87.). Vezetőedző: Márkus Tibor.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram